Valgsnacks onsdag 27. januar

Vi begynner nå å få såpass mange valgrelaterte nyheter at det er forsvarlig med flere valgsnacksrunder pr. uke. Jeg kommer til å legge ut nye poster når jeg har en 15-20 nyheter klare, så følg med alle USA-nerder!

 

Kentucky senator: Borgermester i Lexington, Jim Gray (D) vil stille mot senator Rand Paul (R). Selv om Paul fortsatt er storfavoritt, vil Gray i det minste utgjøre et seriøst alternativ.

Louisiana senator: Finansminister John Kennedy (R), som i november fikk gjenvalg uten motstand, stiller til Senatet i 2016. Allerede påmeldte er partifellene veteran Rob Maness, samt kongressmedlemmene Charles Boustany og John Fleming og flere navn vil trolig komme fra begge partier. Kennedy har for øvrig stilt til Senatet to ganger tidligere; som demokrat i 2004 og som republikaner i 2008.

 

California distrikt 1: Advokat og tidligere leder for handelskammeret i Redding, Doug Wright (R) vil utfordre kongressmann Doug LaMalfa (R) i primærvalget i juni.

Illinois distrikt 15: Kongressmann John Shimkus har offentliggjort en intern måling utført av POS, som gir ham en klar 65-13 ledelse over delstatssenator Kyle McCarter i det republikanske primærvalget.

Nevada distrikt 3: Forretningskvinne og leder for en av de viktigste synagogene i Nevada, Jacky Rosen stiller for demokratene i dette åpne vippesetet.

New York distrikt 3: Nok en demokrat melder seg på i nominasjonskampen i dette åpne vippesetet: Tidligere borgermester Jon Kaiman.

New York distrikt 18: Politisk rådgiver Phil Oliva stiller i det republikanske primærvalget.

New York distrikt 19: Professor og aktivist Zephyr Teachout, som tok 3734% i det demokratiske nominasjonsvalget til viseguvernør i New York i 2014, stiller for demokratene i dette vippesetet. Hun får imidlertid konkurranse fra bystyremedlem Will Yandik. Teachout regnes av mange som for venstrevridd, og det kan bli et problem for henne at hun bare har et feriehus i distriktet (hun er bosatt i New York City).

Ohio distrikt 14: Den pensjonerte dommeren Alfred Mackey, som stiller i det demokratiske primærvalget, er tiltalt på fem punkter for ordensforstyrrelse ved tinghuset han pleide å jobbe i.

Pennsylvania distrikt 2: Delstatsrepresentant Dwight Evans har offentliggjort en intern måling utført av PPP, som gir ham en 37-21 ledelse over kongressmann Chaka Fattah i det demokratiske primærvalget.

 

California lokal: Tidligere delstatsrepresentant Lori Saldana, som var demokrat, men nå er uavhengig, vil stille til borgermester i San Diego. På republikansk side er det ventet at borgermester Kevin Faulconer vil stille til gjenvalg.

North Dakota skole: Skoleinspektør Kirsten Bausler får en intern utfordring fra lærer Joseph Chiang i det republikanske primærvalget.

Pennsylvania finans, justis, revisor: Det republikanske partiet har vedtatt å gi sin formelle støtte til forretningsmann Otto Voit til finansminister, fylkesråd John Brown til delstatsrevisor og delstatssenator John Rafferty til finansminister. Partidisiplinen i denne delstaten er såpass sterk at det sjelden blir primærvalg når partiet har gitt sin formelle støtte til en kandidat. På demokratisk hold har tidligere fylkesråd David Fawcett og tidligere føderal aktor Jack Stollsteimer trukket seg fra nominasjonen til justisminister, mens lobbyist Albert Baker-Knoll stiller til finansminister.

Utah guvernør: Demokratene har endelig en kandidat i denne delstaten, i form av forretningsmann Michael Weinholtz, som også har jobbet for borgerrettsorganisasjonen ACLU.

Washington viseguvernør: Nyhetsanker Phillip Yin vil stille til viseguvernør for republikanerne.

Washington admin: Tidligere bystyremedlem i Seattle, Tina Podlowski stiller for demokratene mot administrasjonsminister Kim Wyman (R). Wyman er for tiden den eneste republikaneren med et delstatsverv i Washington, og dette vervet har vært på republikanske hender siden 1964.