Valgsnacks mandag 18. januar

Colorado senator: Republikanere har rekruttert sin antatte favorittkandidat (riktignok av de som ikke alt hadde sagt nei…) til å stille mot senator Michael Bennet (D), nemlig delstatsrepresentant Jon Keyser. Han er jurist og har militær bakgrunn fra Afghanistan og Irak.

 

Arizona distrikt 1: Republikanernes kandidat i distrikt 9 i 2014, Wendy Rogers, hopper over til distrikt 1 i stedet.

California distrikt 36: Delstatssenator Jeff Stone (R) vil stille mot kongressmann Raul Ruiz (D) i dette vippesetet.

Florida distrikt 6: Delstatsrepresentantene David Santiago og Fred Costello meldte seg på den republikanske nominasjonskampen, mens tidligere kongresskvinne Sandy Adams melder seg av pga. helseproblemer og tidligere borgermester Adam Barringer trekker seg pga. at han ikke ønsker å splitte stemmene fra det fylket både han og Costello er fra. Barringer har heller ikke samlet inn særlig med penger.

Michigan distrikt 1: Tidligere delstatssenator Jason Allen melder seg på det republikanske nominasjonsvalget. Fra før stiller delstatssenator Tom Casperson.

New York distrikt 3: Bystyremedlem Anna Kaplan (D) blir første demokrat til å annonsere sitt kandidatur i dette åpne vippesetet.

Virginia distrikt 2: Kongressmann Scott Rigell (R) vil ikke ta gjenvalg. Distriktet er svært jevnt på presidentnivå, men vil bli litt mer konservativt som følge av nytegningen som nå er under vurdering av den føderale Høyesterett. Delstatsrepresentant Scott Taylor (R) er foreløpig eneste kandidat, men her kan det kjapt bli mange om beinet.

West Virginia distrikt 2: Tidligere delstatsrepresentant Mark Hunt (D) har droppet ut av racet for justisminister og vil i stedet stille til Kongressen. Samtidig har farmasøyt Ken Reed, som stilte i det tett befolkede primærvalget på republikansk side i 2014, trukket seg, og overlatt nominasjonen til kongressmann Alex Mooney. Distriktet er ganske konservativt, men Mooney tok bare 47% i 2014, så han er langt fra trygg.

 

New Mexico admin: Demokratenes kandidat fra 2014, Maggie Tolouse Oliver vil stille i suppleringsvalget til administrasjonsminister i 2016. Republikaneren som ble valgt i 2014, Dianna Duran måtte gå av pga. økonomisk svindel. Ingen republikanere har så langt vært villige til å stille.

Missouri viseguvernør: Tidligere kongressmann Russ Carnahan (D) vil stille til viseguvernør. Carnahan ble skviset ut av Kongressen i 2012, som følge av nytegningen (Missouri tapte et sete).

North Dakota guvernør: Forretningsmann Doug Burgum vil stille til den republikanske nominasjonen. Han vil imidlertid ikke forsøke å få støtte fra det republikanske delstatskonventet i april, som ofte har vært ensbetydende med nominasjonen i denne delstaten. Burgum vil i stedet sette kreftene inn på primærvalget i juni.

North Dakota forsikring: Lobbyist for delstatens handelskammer, Jon Godfread vil stille til den republikanske nominasjonen til forsikringskommissær.

Oklahoma guvernør: Tidligere kongressmann Dan Boren (D) vurderer å stille til guvernør i 2018. Den konservative Boren er trolig den sterkest tenkelige kandidat demokratene kan få. Boren er sønn av en tidligere senator og guvernør.

Pennsylvania justis: Fylkesråd Josh Shapiro blir sjette demokrat til å søke nominasjonen for dette vervet. Med sittende justisminister Kathleen Kane (D) i masse juridisk og politisk trøbbel, men innstilt på gjenvalg, kan dette bli et veldig spennende primærvalg der hun kan komme til å vinne, presis fordi det er så mange motkandidater til å dele stemmene.

Washington finans: Fylkeskasserer Duane Davidson (R) er første kandidat til dette åpne vervet.

Washington skole: Fjerde demokrat til å stille til dette åpne vervet er tidligere delstatsrepresentant Larry Seaquist.

West Virginia justis: Delstatsrepresentant Doug Reynolds (D) stiller til dette vervet.

Wisconsin guvernør: Guvernør og tidligere presidentkandidat Scott Walker (R) vil ikke utelukke at han stiller til en tredje periode. Walkers forsøk på presidentnominasjonen har gjort ham upopulær i hjemstaten, men mye kan skje før 2018.