Valgsnacks mandag 11. januar

Påmeldingsfristen gikk ut i Mississippi på fredag, og en helt ny guvernør – John Bel Edwards (D) – tiltrer i Louisiana mandag. Tirsdag tiltrer Phil Bryant (R) som guvernør for andre (og siste) periode i Mississippi.

 

California distrikt 21: Advokat Emilio Huerta (D) vil stille mot kongressmann David Valadao (R).

Florida distrikt 6: Nok en republikaner melder seg på i nominasjonskampen til dette åpne setet. Veteran Brandon Patty har tidligere jobbet for ex-guvernør og presidentkandidat Jeb Bush og tidligere føderal formann for partiet, Ed Gillespie.

Florida distrikt 10: Forretningsmann Bob Poe stiller i dette omtegnede distriktet som nå har et flertall svarte velgere. Poe er hvit, mens de andre kandidatene (så langt) er svarte, så det er mulig han ser en åpning her.

Georgia distrikt 3: Kongressmann Lynn Westmoreland (R) tar ikke gjenvalg, men sier han vurderer å stille til guvernør i 2018. Distriktet er tungt republikansk så all spenning vil være knyttet til nominasjonsvalget.

Louisiana distrikt 3: Forretningsmann og veteran Greg Ellison vil stille for republikanerne i dette åpne setet. Den eneste andre kandidaten så langt er skolestyremedlem Erick Knezek (R), men her kan det fort komme flere kandidater.

Minnesota distrikt 2: Mary Lawrence og Roger Kittelson droppet begge ut av den demokratiske nominasjonskampen, mens forretningskvinne Darlene Miller entret den republikanske.

New York distrikt 3: Kongressmann Steve Israel (D) tar ikke gjenvalg. Israel har vært personlig trygg, men distriktet er svært jevnt politisk. Så langt har delstatsrepresentant Chad Lupinacci og delstatssenator Jack Martins meldt sin interesse fra republikansk hold.

New York distrikt 22: To kandidater, en fra hvert parti, har meldt seg på i dette åpne setet. For republikanerne stiller tidligere fylkesråd George Phillips, mens for demokratene stiller tidligere fylkesråd David Gordon.

Texas distrikt 29: Kongressmann Gene Green (D) utfordres internt av en latinokandidat, tidligere fylkessheriff og tapende kandidat til borgermestervervet i Houston, Adrian Garcia. Green får allikevel støtte fra flere latinoer; i tillegg til de lokale har han nå støtte fra Kongressens forum for latinoer.

Virginia distrikt 5: Ytterligere to republikanere har meldt seg på i dette åpne setet. Eiendomsutvikler Jim McKelvey tok 26% i primærvalget mot avtroppende kongressmann Robert Hurt i 2010, forrige gang setet var åpent, mens forretningsmann Michael DelRosso er sterkt involvert i Tea Party-bevegelsen.

Virginia distrikt 6: Kongressmann Bob Goodlatte (R) får en intern utfordring fra veteran Harry Griego.

Virginia distrikt 7: Fylkessheriff Mike Wade vil utfordre kongressmann Dave Brat i det republikanske primærvalget til sommeren. Økonomiprofessor Brat tok setet sensasjonelt da han vippet ut majoritetsleder Eric Cantor i primærvalget i 2014. Avhengig av hva domstolene til sist havner på med tanke på nytegning av distrikter i Virginia, kan det også tenkes at kongressmann Randy Forbes i det nåværende 4. distriktet melder seg på.

Washington distrikt 7: Kongressmann Jim McDermott (D) stiller ikke til gjenvalg i høst. McDermott hadde alt en intern utfordrer, men her kan det fort komme flere navn.

 

Illinois lokal: Chicagos borgermester Rahm Emanuel (D) er i hardt vær etter avsløringer om tildekking av politivold forut for fjorårets gjenvalg. Det verserer nå et forslag i delstatsforsamlingen som vil gi velgerne i byen anledning til å tilbakekalle borgermesteren og guvernør Bruce Rauner (R) sier han vil undertegne dersom forslaget blir vedtatt.

Montana viseguvernør: Guvernør Steve Bullock (D) har utnevnt tidligere administrasjonsminister Mike Cooney til ny viseguvernør.

Virginia lokal: En føderal domstol har godkjent et forslag til nye kongressdistrikter for Virginia. Endringen går kort sagt ut på at det 3. distriktet bytter en del svarte velgere med det 4., slik at begge nå trolig vil velge en demokrat. Et par andre distrikter får mindre vesentlige endringer. Det er fortsatt en mulighet for at Høyesterett stopper hele nytegningen.

West Virginia guvernør: Tidligere føderal anklager Booth Goodwin blir tredje tunge kandidat til å stille i det demokratiske primærvalget, etter milliardær Jim Justice og delstatssenator Jeff Kessler. Goodwin kommer fra en familie med politiske forbindelser; hans far er føderal dommer og hans bror satt som senator i noen måneder etter Robert Byrds død i 2010.

West Virginia revisor: Administrasjonsminister Jason Pizatella (D) vil stille til det åpne vervet som delstatsrevisor.