Valgsnacks mandag 4. januar

Velkommen til årets første Valgsnacks! Vi starter det store valgåret med påmeldingsfristen i Mississippi, som går ut fredag 8. januar.

Florida distrikt 5: Kongresskvinne Corrine Brown (D) har annonsert at hun vil stille i dette kraftig omtegnede distriktet, som inneholder rundt halvparten av hennes gamle distrikt, i stedet for å stille i det 10., som også inneholder store deler av det gamle distriktet. Hun har for øvrig gått til en føderal domstol for å omstøte avgjørelsen fra Floridas høyesterett og beholde sitt gamle sete, men det virker lite trolig at de vil endre avgjørelsen.

Virginia distrikt 5: Kongressmann Robert Hurt (R) tar ikke gjenvalg i 2016. Hurt har bare sittet tre perioder. Delstatssenator Tom Garrett (R) har alt erklært at han stiller.

 

North Carolina lokal: Delstatens høyesterett har opprettholdt grunnlovsgyldigheten av kongressdistriktene som ble tegnet forut for 2012-valgene.

Northern Marianas guvernør & viseguvernør: Øygruppens guvernør, Eloy Inos døde i romjulen på et sykehus I Seattle. Han etterfølges av viseguvernør Ralph Torres, mens lederen av territorialsenatet Victor Hocog rykker opp til ny viseguvernør.

Texas lokal: Delstatsrepresentant Sylvester Turner (D) ble sverget inn som Houstons borgermester lørdag etter å ha vunnet andre runde i desember. Turner har stilt tre ganger tidligere uten hell, første gang helt tilbake i 1991.

Washington revisor: Delstatsforsamlingen vurderer om det skal reises riksrett mot delstatsrevisor Troy Kelley (D), som er tilbake fra sin selvpålagte permisjon i anledning korrupsjonsetterforskningen mot ham. Selv om det trolig er støtte for en riksrettssak, kan det tenkes at man rett og slett lar Kelley sitte ut perioden, som bare varer litt over ett år til.

West Virginia revisor: Forretningsmann Mac Warner (R) stiller til delstatsrevisor i 2016. Warner stilte i det republikanske primærvalget i WV-1 i 2010, men tapte for nåværende kongressmann David McKinley.