I 2016-kalenderen byr vi på skråblikk på presidentkandidatene og hendelsene som har satt sitt preg på 2016-sirkuset. I dag: Rubios vannflasker.

ChrisChristmasVisste du at senator og presidentkandidat Marco Rubio (R-Florida) er mer avhengig av å ha en vannflaske i nærheten enn noen annen presidentkandidat? Han blir fort tørr i halsen skjønner du, og da er det jo kjekt med litt vann i nærheten.

Slik som under det republikanske motsvaret til president Barack Obamas State of the Union-tale i 2013:

Politico har til og med laget en stor sak om det, som attpåtil lå på toppen av nettsiden i lang tid.

La meg sitere:

«Like Richard Nixon’s perspiring or John Boehner’s crying, Rubio’s need for constant hydration is a bodily quirk that impinges on his political life.

The 44-year-old senator takes care to ensure the availability of water at his public events and can be particular about how he takes it. His advance team has mandated exact requirements for the vessels he will drink out of: stemless glasses — not stemmed ones or water bottles. He reaches for it constantly during public remarks. Its absence has thrown off his delivery, and he and his campaign have acknowledged its presence by attempting to turn it into a joke. On the trail, he has even asked hecklers to time their outbursts around his breaks for it.»

Men, til viktigere saker. Hvordan går det egentlig med Rubios presidentambisjoner?

FiveThirtyEight-gjengen har mer.

Coverfoto: Rubio for President.