Lindsey Graham har gitt opp forsøket på å bli USAs neste president.

Graham (60) har levert gode debattopptredener i høst, men han har ikke fått noe påfølgende hopp på meningsmålingene. Han kom seg aldri ut av b-debattene, og fikk dermed ikke gjennombruddet han var ute etter.

I det han kaster inn håndkleet ligger han i følge Real Clear Politics sine gjennomsnitt med 0,5 % nasjonalt, 0,2 % i Iowa, 0 % i New Hampshire og med kun 1,7 % i hjemstaten South Carolina.

Det gjenstår nå 13 republikanske presidentkandidater, etter at PerryWalkerJindal og Graham har trukket seg.

LindseyGraham.com preges nå av følgende «avskjedsvideo» fra Graham, der han forklarer beslutningen nærmere:

Den 1. juni, da Graham kunngjorde sitt kandidatur i hjembyen Central, South Carolina, skrev jeg følgende om South Carolina-senatorens muligheter:

«Han omtaler seg selv som en mann som er klar til å være øverstkommanderende fra dag én, men Graham vil måtte kjempe meget hardt for oppmerksomheten i et sterkt og bredt republikansk 2016-felt. Håpet er at bakgrunnen og hans kompromissløse og sitatvennlige utenrikspolitiske linje vil skille ham ut fra flokken av republikanske presidentkandidater.»

Det ble med håpet.

Trøsten for Graham er at støtteerklæringen hans er ettertraktet av flere av de resterende presidentkandidatene i forkant av primærvalget i South Carolina 20. februar. Der kan han fortsatt spille en rolle.

Coverfoto: Gage Skidmore.