I 2016-kalenderen byr vi på skråblikk på presidentkandidatene og hendelsene som har satt sitt preg på 2016-sirkuset. I dag: Mitt Romneys tunge beslutning.

ChrisChristmasVisste du at tidligere Massachusetts-guvernør og presidentkandidat Mitt Romney (R) nesten stilte som presidentkandidat for tredje gang tidligere i år?

Flere journalistveteraner rapporterte om at «kilder nær» Romney hadde fortalt dem at Romney hadde bestemt seg for å stille.

«Det er kun et tidsspørsmål før han tar bladet fra munnen…»

Men slik skulle det altså ikke gå.

Som vi er inne på mot slutten av årets siste utgave av #ampolcast ble Romney presset ut på sidelinjen av Jeb Bush, som på starten av året var forhåndsfavoritten til å stikke av med nominasjonen.

Jebs beslutning om å kaste seg inn i 2016-sirkuset falt ikke i god jord hos Romney. Han følte seg snytt over ikke en gang å ha fått en liten beskjed fra Bush på forhånd. McKay Coppins har mer om hendelsen og dramaet i boka The Wilderness (julegavetips til han eller hun som har alt!).

Romney prøvde til og med å overbevise Bush om at han satt med langt sterkere kort i 2016. Romney hadde med seg en bunke meningsmålinger til et privat møte med Bush, som ikke lot seg imponere.

Romney-tilhengerne drømmer imidlertid fortsatt om at han skal tre inn som en kompromisskandidat på landsmøtet i Cleveland.

Det gjør nok Mitt også.