I 2016-kalenderen byr vi på skråblikk på presidentkandidatene og hendelsene som har satt sitt preg på 2016-sirkuset. I dag: Entertaineren Joe Biden, som nesten overbeviste seg selv om å stille.

ChrisChristmasVisste du at visepresident Joe Biden ofte omtales som Uncle Joe? Det kommer av hans mange artige, usensurerte og til tider lite gjennomtenkte kommentarer. Mange ser på Biden som «America’s wacky uncle», men den joviale tonene fører også mye godt med seg.

Etter lang betenkningstid valgte Biden å forbli på sidelinja i 2016. Dette er selvfølgelig kjedelig for oss som elsker å følge amerikansk politikk, men kanske like greit for Bidens eget ettermæle.

En av tingene som bli husket fra Bidens tid som VPOTUS er da han sverget inn nye og gamle senatorer etter 2012-valget. Før familiebildene ble tatt gikk Biden langt i å smøre opp de forskjellige familiemedlemmene, og spesielt mødrene.

Ett eksempel: Da ektemannen til Heidi Heitkamp (D-North Dakota) ble bedt av fotografen om å holde armene langs kroppen snudde Biden seg og sa «Spread your legs, you’re gonna be frisked,» og videre «you say that to people in North Dakota, they think it’s a frisk.» Da ektemannen bare trakk på skuldrene, kommenterte Biden: «I’m a little too formal, I know.»

Under kan du få med deg flere av Biden-slagerne, og skulle ikke det være nok kan du stikke innom Washington Post for å prøve ut The Joe Biden Random Compliment Generator: «You’ve got a smile that lights up the room.»

Hvis du ikke er alt for kjent med hva vi går glipp av i 2016, kan du ta en titt på Schmoyohos auto-tune-versjon av visepresidentdebatten mellom Biden og Paul Ryan i 2012. Her huskes kanskje visepresidenten best for himling med øynene og for å ha kalt Ryan for «my friend» 14 ganger.