I 2016-kalenderen byr vi på skråblikk på presidentkandidatene og hendelsene som har satt sitt preg på 2016-sirkuset. I dag: Lincoln Chafees ubesluttsomhet tar ikke juleferie.

ChrisChristmasVisste du at Lincoln Chafee har vært republikaner, demokrat og partiuavhengig?

Chafee var republikansk senator fra 1999-2007, men det var som uavhengig guvernør av Rhode Island at han kom i juleklemma.

Både i 2011 og 2012 kalte Chafee rådhusets juletre for et Holiday tree, noe som skapte kontrovers blant innbyggerne i USAs minste stat. Det var spesielt kristne som reagerte på Chafee, og de fulgte opp med flere protester i 2011. Dette førte til at Chafee i 2012 varslet om den offentlige trelysingen 27 minutter i forkant, noe som førte til et publikum av seks (ikke-demonstrerende) tilskuere.

Chafee forsvarte seg med at han kun videreførte juletradisjonene til de to foregående guvernørene, begge republikanere. Dette var ikke var godt nok for Bill O’Reilly, som brukte Chafee som et eksempel på venstresidens War on Christmas, en slager på FOX News i disse tider. Chafee på sin side svarte med å kalle FOX News for «an angry network.»

I 2013 hadde derimot pipa en annen lyd, og Chafee, som nå var demokrat, kalte treet for et juletre. Chafee klarte altså å stå i mot to angrepsrunder før han gav seg, noe som må sies å være bedre enn hans debattopptreden som demokratisk presidentkandidat i oktober.