Valgsnacks mandag 7. desember

Påmeldingsfristen gikk ut i Illinois i forrige uke – gå til delstatssiden for oversikten. Det er ellers innsettelsesdag for den nye guvernøren i Kentucky på tirsdag.

 

Delaware distrikt 1: Veteran Sean Barney, som var partiets kandidat til finansminister i 2014, blir den fjerde demokraten til å stille i kongressvalget.

New York distrikt 4: Kongressmann Gregory Meeks (D) får en seriøs intern utfordring fra delstatssenator James Sanders.

Texas distrikt 15: Eiendomsmegler og fylkespartileder Dolly Elizondo (D) vil stille i dette åpne setet.

Washington distrikt 7: Kongressmann Jim McDermott (D) får en seriøs intern utfordrer i delstatsrepresentant Brady Walkinshaw.

 

Florida lokal: Delstatens Høyesterett vedtok onsdag med fem mot to stemmer å godkjenne nye kart for kongressdistriktene. De nye kartene vil trolig gi demokratene en nettogevinst på 1-2 seter.

Indiana justis: Distriktsadvokat Curtis Hill vil søke den republikanske nominasjonen til justisminister, som vil bli foretatt på delstatskonventet neste høst. Hill får konkurranse om nominasjonen fra tidligere justisminister Steve Carter.

Montana viseguvernør: Viseguvernør Angela McLean (D), som ble oppnevnt av guvernør Steve Bullock (D) til erstatning for John Walsh (D), som ble senator, har varslet at hun vil gå av for å ta en jobb i delstatsadministrasjonen. Bullock må dermed utnevne sin tredje viseguvernør.

Puerto Rico guvernør: Kongressdelegat Pedro Pierluisi (PNP) vil utfordre guvernør Alejandro Garcia (PPD) i 2016.

Texas lokal: Det er andre runde av borgermestervalget i Houston tirsdag lørdag, mellom delstatsrepresentant Sylvester Turner (D) og advokat Bill King (R). To meningsmålinger gir forskjellige bilder av stillingen; Turners kampanje har sluppet en måling som gir Turner ledelsen 47-40, mens en annen måling fra en King-vennlig gruppe gir King 48-43. Jeg anser Turner som svak favoritt.

Virginia justis: Delstatsrepresentant Rob Bell, som så vidt tapte den republikanske nominasjonen i 2013, vil igjen prøve å bli delstatens justisminister.