Historien om Dan Rathers fall

Onsdag kveld den 8. september 2004 starter et 15-minutter langt innslag på CBS’ ”60 Minutes”. Ankerveteranen Dan Rather, Walter Cronkites arvtager, har ordet. Den røde tråden i reportasjen som følger: George W. Bush ble innrullert i nasjonalgarden i Texas for å unngå militærtjeneste i Vietnam. Han ble hjulpet av farens mektige venner. Bush sluntret deretter unna i deler av tjenestetiden, uten konsekvenser. Filmen «Truth» handler om etterspillet som fulgte reportasjen.

NRKs «Kulturnytt» inviterte meg med på pressevisningen av filmen mandag formiddag. Robert Redford spiller ankerlegenden Dan Rather, mens Cate Blanchett har rollen som produsenten Mary Mapes. Både Rather og Mapes måtte gå etter skandalen. Mapes’ bok Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Power danner grunnlaget for filmen, noe som er kjekt å vite før man ser den.

Du hører innslaget fra «Kulturnytt», der også Kaia Storvik fra Tankesmien Agenda deltar, her.

Traileren: