Valgsnacks mandag 30. november

Forrige uke hadde ikke mange valgrelaterte nyheter pga. Thanksgivinghøytiden, men noe har vi da klart å skrape sammen. Først – påmeldingsfristen går ut mandag i Illinois, der republikanerne skal forsvare et av sine to mest utsatte senatsseter i 2016. Får senator Mark Kirk seriøs konkurranse fra høyresiden i eget parti? Og hvor mange seriøse demokrater vil kjempe om å få utfordre ham? Sjekk Illinoissiden i løpet av tirsdag for svar!

 

Alabama senator: En av senator Richard Shelbys (R) interne utfordrere, veteran og pilot John Martin, hevder at en annen utfordrer, forretningsmannen Jonathan McConnell, tilbød seg å betale alle utgifter dersom Martin trakk seg fra primærvalget. McConnells kampanje hevder at Martin opptrer på vegne av Shelby, noe senatorens kampanje avviser.

Louisiana senator: Etter at senator David Vitter (R) annonserte i helgen at han ikke ville ta gjenvalg i 2016 har to republikanske kongressmenn allerede sagt at de vil stille. Både Charles Boustany i det tredje distriktet og John Fleming i det fjerde er nå kandidater; av disse to regnes Fleming som noe mer til høyre.

 

Texas distrikt 15: Vi har de to første demokratene til å stille i dette åpne setet: Skolestyremedlem Sonny Palacios og advokat Vicente Gonzalez. Det ventes at flere navn vil komme før påmeldingsfristen 14. desember.

 

Oregon lokal: Finansminister Ted Wheeler (D) var ventet å unngå seriøs motstand når han erklærte sitt kandidatur til borgermester i Portland, men fylkesråd og tidligere delstatsrepresentant Jules Bailey (D) vil nå stille mot ham.