Valgsnacks mandag 23. november

Louisiana senator: Republikanernes tapende guvernørkandidat i Louisiana, senator David Vitter har kunngjort at han ikke vil ta gjenvalg i 2016. Flere republikanere har vært ganske åpne på at de sikter mot dette vervet, bla. to kongressmenn og delstatens finansminister.

 

California distrikt 20: Assisterende fylkesanklager Jimmy Panetta (D) vil stille i dette distriktet, som blir ledig når Sam Farr (D) avstår fra gjenvalg neste år. Jimmy er sønn av Leon Panetta, som representerte området før han ble bl.a. stabssjef for Bill Clinton og CIA-sjef og forsvarsminister for Barack Obama.

New York distrikt 22: Delstatsrepresentant Claudia Tenney, som tapte den republikanske nominasjonskampen mot kongressmann Richard Hanna 54-46 i fjor, stiller igjen. Tenney er assosiert med Tea Party-bevegelsen, mens Hanna er en av de 2-3 mest moderate republikanerne i Huset.

Texas distrikt 8: Kongressmann Kevin Brady (R), som akkurat tok over ledervervet i finanskomiteen etter Paul Ryan (R), har en potensielt sterk konkurrent i det republikanske primærvalget; tidligere delstatsrepresentant Steve Toth, som slo ut en sittende republikaner i 2012.

Texas distrikt 27: Kongressmann Blake Farenthold (R) har inngått forlik i saken som ble reist mot ham av en tidligere ansatt, som mente seg seksuelt trakassert. Farenthold ble også frikjent av Husets etikkomite.

 

Delaware viseguvernør: En sjette demokrat melder seg på til dette valget; bystyremedlem i Wilmington, Sherry Dorsey-Walker.

Louisiana guvernør: Guvernørvalget på lørdag ble vunnet av delstatsrepresentant John Bel Edwards (D), som beseiret senator David Vitter (R) 56-44.

Louisiana viseguvernør: Viseguvernørvalget på lørdag ble vunnet av tidligere fylkespresident Billy Nungesser (R), som vant 55-45 over fylkespresident Kip Holden (D).

Louisiana justis: Justisministervalget på lørdag ble vunnet av tidligere kongressmann Jeff Landry (R), som slo sittende justisminister Buddy Caldwell (R) 56-44.

North Dakota guvernør: Justisminister Wayne Stenehjem (R) vil stille til guvernør i 2016. Beslutningen var ikke uventet, og Stenehjem blir automatisk favoritt, både til nominasjonen og valget i november.

Oklahoma arbeid: Guvernør Mary Fallin (R) har oppnevnt en erstatter til vervet som arbeidskommissær, etter drapet på Mark Costello (R) i sommer. Den nye kommissæren er Melissa McLawhorn-Houston (R), tidligere stabssjef til justisministeren. Hun vil ikke søke gjenvalg i 2018.

Texas lokal: Noe overraskende har tidligere kongressmann Chris Bell (D), som kom på 5. plass med 7% i første runde, gått ut med støtte til republikaneren Bill King foran andre runde av borgermestervalget i Houston 8. desember.

Vermont guvernør: Speakeren i delstatshuset, Shap Smith (D) suspenderer sin guvernørkampanje pga. sin kones helsesituasjon.

Virginia lokal: En professor, oppnevnt av en føderal domstol, har oversendt to forslag til nytegning av kongressdistriktene i Virginia. Domstolen fastslo tidligere i år at de gjeldende kartene var grunnlovsstridige. Saken høres imidlertid av den føderale Høyesteretten, som kan komme til avvise søksmålet.