Valgsnacks mandag 16. november

Påmeldingsfristen gikk ut i Arkansas på mandag og vi har oversikten på delstatssiden. Vi minner om andre runde av valget i Louisiana natt til søndag – vår og RRHs måling kommer ut en gang på tirsdag og vil bli postet på guvernørvalgsiden sammen med eventuelle andre målinger publisert etter søndag kveld amerikansk tid. Vår sak om hele spillet foran andre runde kommer ut fredag morgen, linket fra Morgenkaffen.

 

Colorado senator: Tidligere bystyremedlem i Aurora, Ryan Frazier stiller til den republikanske nominasjonen. Frazier, som er afroamerikaner, var ansett som en kommende stjerne i partiet, men gikk på en skrell da han forsøkte å slå ut kongressmann Ed Perlmutter i det 7. distriktet i 2010.

Maryland senator: Delstatssenator Kathy Szeliga (R) vil stille i dette åpne setet. Maryland er en trygg stat for demokratene i føderale valg, så dette handler trolig mer om å øke navnegjenkjennelsen blant velgerne for et fremtidig delstatsvalg.

Oregon senator: Fylkeskommissær Faye Stewart stiller for republikanerne i 2016.

 

California distrikt 20: Kongressmann Sam Farr (D) tar ikke gjenvalg i 2016. Distriktet er solid demokratisk.

Minnesota distrikt 2: Den pensjonerte reklamemannen Roger Kittelson stiller til den demokratiske nominasjonen i dette vippesetet. Han har tidligere stilt i Wisconsin og tapte stort der.

New Jersey distrikt 7: Kongressmann Leonard Lance (R) får igjen konkurranse i primærvalget fra forretningsmann David Larsen, som har stilt tre ganger før. De to første gangene vant Lance lett, men han vant bare 54-46 i 2014, så dette distriktet kan det være verdt å holde et øye med. En tredje kandidat, assistentlærer York Cooke stiller også.

Pennsylvania distrikt 16: Delstatssenator Lloyd Smucker (R) vil stille i dette distriktet, som blir ledig når Joe Pitts (R) trekker seg.

Texas distrikt 15: Kongressmann Ruben Hinojosa (D) tar ikke gjenvalg i 2016. Setet skal forbli demokratisk.

Wyoming distrikt 1: Kongresskvinne Cynthia Lummis (R) tar ikke gjenvalg i 2016. Advokat og delstatsrepresentant Tim Stubson (R) sier han vil stille. Også tidligere visepresident Dick Cheneys datter, Liz Cheney, som hadde et katastrofalt forsøk på å vippe ut senator Mike Enzi (R) i 2014, vurderer å stille.

 

Colorado viseguvernør: Viseguvernør Joe Garcia (D) går av innen 1. juli 2016 for å jobbe med høyere utdanning. Han var universitetspresident før han ble viseguvernør. Guvernør John Hickenlooper (D) må nominere en erstatter, som så godkjennes av begge kammer i delstatsforsamlingen.

Louisiana guvernør: Tre mye målinger fra guvernørvalget – kommer det noen i neste uke vil de bli postet på guvernørvalgsiden vår. Delstatsuniversitetets avdeling i New Orleans tok opp en måling som ga John Bel Edwards (D) en 56-34 ledelse på David Vitter (R), mens MRI har sin andre måling etter første runde, som viser en svak tilstramning; dog snakker vi kun om 52-38 mot tidligere 54-38. MarblePort, som måler for en konservativ blogg finner imidlertid en mye mindre ledelse; 48-42.

Louisiana viseguvernør: Delstatsuniversitetet målte også dette valget, og finner Billy Nungesser (R) med en 49-39 ledelse på Kip Holden (D). MarblePort finner lignende tall, med 48-38. MRI, derimot finner at Holden leder 54-35 på Nungesser, helt i strid med de to andre,

Louisiana justis: MarblePort finner Jeff Landry med en 46-39 ledelse over Buddy Caldwell. MRI finner derimot Caldwell med en 43-35 ledelse over Landry.

Oregon finans: Bystyremedlem Jeff Gudman blir den første republikaner til å søke dette vervet.

Texas lokal: Mannen som kom på tredjeplass i borgermestervalget i Houston, ex-sheriff Adrian Garcia (D), har gitt sin støtte til delstatsrepresentant Sylvester Turner (D). Det burde gi Turner et visst fortrinn i konkurransen om hispanjolvelgerne. I tillegg har det moderate bystyremedlemmet Stephen Costello (R), som kom på 6. plass, gitt Turner sin støtte. Så langt har ingen av de utslåtte kandidatene støttet den andre deltageren i runde 2, den mer konservative republikaneren Bill King.

Vermont viseguvernør: En fjerde demokrat melder seg i nominasjonskampen for dette vervet; delstatssenator David Zuckerman. Han er egentlig tilknyttet delstatens lille Progressive parti, men har stilt som demokrat i de to valgene han har vunnet til delstatssenator.