Mer

  Valgsnacks mandag 9. november

  2016-sesongen har offisielt startet, med at påmeldingsfristen gikk ut i Alabama fredag.

  California distrikt 52: En ny republikaner melder seg for å slå kongressmann Scott Peters (D); politisk konsulent og tidligere Karl Rove-rådgiver Denise Gitsham. Hun har for øvrig også en kort historie som deltager i den amerikanske versjonen av «Ungkaren». En annen republikaner, veteran Jacquie Atkinson stiller allerede, men har skuffet stort i pengeinnsamlingen så langt.

  Florida distrikt 11: Kongressmann Rich Nugent (R) tar ikke gjenvalg i 2016. Hans stabssjef, Justin Grabelle annonserte sitt kandidatur samme dag, og Nugent var kjapt ute med støtte.

  Michigan distrikt 1: Delstatssenator Tom Casperson (R) vil stille i dette åpne setet.

  Montana distrikt 1: Delstatens skolesjef, Denise Juneau (D) vil stille mot kongressmann Ryan Zinke (R) i 2016.

  Ohio distrikt 8: Guvernør John Kasich (R) har offentliggjort datoene for suppleringsvalget etter John Boehners (R) avgang. Påmeldingsfristen er 16. desember og primærvalget vil bli avholdt 15. mars, samtidig med de regulære primærvalgene. Selve suppleringsvalget arrangeres 7. juni.

  Pennsylvania distrikt 2: Delstatsrepresentant Dwight Evans blir fjerde kandidat til å utfordre kongressmann Chaka Fattah i det demokratiske primærvalget. Han er imidlertid den eneste av motkandidatene som er svart, i likhet med Fattah selv og over halvparten av velgerne i distriktet.

  Pennsylvania distrikt 16: Kongressmann Joe Pitts (R) tar ikke gjenvalg i 2016.

   

  Louisiana guvernør: Vi har et par målinger fra guvernørvalget den 21. november. JMC og TV-kanalen WVLA har John Bel Edwards (D) med en kraftig 52-32 ledelse på David Vitter (R). MRI har Edwards med en 54-38 ledelse. Republikanske Triumph har et mye jevnere race, med 49-41 til Edwards. Ellers har den republikanske avtroppende viseguvernøren Jay Dardenne, som kom på fjerde plass i første runde med 15 %, gått ut med støtte til Edwards. Foreløpig virker det ikke som om Vitter klarer å samle partiet bak seg, og da sliter han kraftig. Jeg endrer vurderingen av dette valget til svakt demokratisk.

  Louisiana viseguvernør: Fylkespresident Billy Nungesser (R) leder så vidt, 40-39 på fylkespresident Kip Holder (D), ifølge JMC. Triumph gir Nungesser en større ledelse, med 49-38.

  Louisiana justis: JMC finner tidligere kongressmann Jeff Landry (R) med en 38-34 ledelse på justisminister Buddy Caldwell (R), mens Triumph har 42-39. Landry har også fått støtte av demokraten som kom på 3. plass.

  Maryland: En guvernøroppnevnt kommisjon har lagt frem forslag til endringer av valgsystemet i delstaten. I tillegg til å foreslå avvikling av valgkretser der flere enn en velges, foreslår kommisjonen å opprette en uavhengig kommisjon etter Californias modell til å tegne opp valgdistrikt.

  New Hampshire guvernør: Tidligere direktør for delstatens finanstilsyn, Mark Connolly stiller i det demokratiske primærvalget.

  Vermont viseguvernør: Tidligere redaktør i nettavisen Politico, Garrett Graff (D) stiller til viseguvernør i Vermont.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også