God morgen! Det er torsdag 5. november, Marco Rubio sanker nye støtteerklæringer, og Mor­gen­kaffen er servert.

«Actually, we’re going to start some ads, I think, over the next two days. Certainly in Iowa we’re going to start ads and in New Hampshire, and I think in South Carolina, too.»

Donald Trump til Sean Hannity på Fox News.

NYHETER

Republikanerne forhindrer etterforskning av legemiddelpriser. I Representantenes hus blir demokrater fra Husets «Oversight Committee» forhindret i forsøk på å etterforske prisøkningen gjort av to legemiddelselskaper. Ifølge Elijah E. Cummings (D-Maryland, 7. distrikt) har republikanerne nektet å holde høringer om saken. Cummings har de siste månedene presset på for etterforskning av legemiddelselskapene Valeant og Turing, og ønsker at sjefene fra selskapene stiller til høring i Kongressen. Les mer.

Republikansk bølge i Kentucky. Natt til onsdag var det valgnatt i USA. Vår egen Jon Henrik Gilhuus har oppsummert noen av de viktigste valgresultatene, og det leser du her.

#2016SIRKUSET

Nye støtteerklæringer til Marco Rubio. Jim Risch (R-Idaho) sa på onsdag at han støtter Marco Rubio til å bli republikanernes presidentkandidat i 2016. Risch er ikke den første senatoren til å støtte Rubio sitt kandidatur. Cory Gardner (R-Colorado) og Steve Daines (R-Montana) har også erklært sin støtte til Florida-senatoren i løpet av de siste dagene. Rubio klatrer dermed i «the endorsement primary». Les mer.

Hillary støtter 12 dollars minstelønn. Da hun var på besøk i Coralville, Iowa, sa Hillary Clinton nok en gang at hun støtter en minstelønn på 12 dollar i timen. Hennes utfordrere Bernie Sanders (I-Vemont) og Martin O’Malley har allerede gitt sin støtte til en minstelønn på 15 dollar. Slik det står i dag er den føderale minstelønnen i USA på 7,25 dollar, men i de fleste stater er grensen for minstelønnen satt noe høyere. Les mer.

Trump-reklamer på vei. Om ikke lenge vil Donald Trumps første valgkampreklamer være å se på TV. Det ble klart tirsdag kveld i et intervju med Sean Hannity fra Fox News. Trump forteller at det hovedsakelig blir i Iowa og New Hampshire at de første reklamefilmene vil bli sendt. Selv om planen var å sende de første reklamefilmene i sommer, kunne Trump vente ettersom han allerede fikk nok oppmerksomhet i media. Han la også til at han vil slå tilbake mot annonser fra andre kandidater som har til hensikt å angripe han. Les mer.

Uavgjort mellom Clinton og Carson. Ifølge en NBC/Wall Street Journal meningsmåling ville Hillary Clinton og Ben Carson ligget på 47% hver dersom det var de som skulle kjempet om presidentvervet, i dag. Samme måling viser at Hillary så vidt ville slått ut Marco Rubio, Donald Trump og Jeb Bush. Målingen viser også at Bernie Sanders ville vunnet over Trump med 50% til 41%, og Marco Rubio med 46% til 41%. Les mer.

DAGENS ARTIKLER

«Jeb Bush’s view from the bottom» av Kyle Cheney (Politico): «His campaign has been forced to scale back its free-spending ways, he’s fallen short in recent debate performances, he trails badly in polls of his home state, and now, a Quinnipiac Poll out Wednesday morning suggests the former Florida governor is stuck in the basement with the other longshots and bit-players.»

«Our Love/Hate Relationship With Hillary Clinton Will Never End» av Joanne Bamberger (Huffington Post): «Some people love her for her fearless advocacy work around the world with women and girls. Some people hate her because they think she’s a wicked political opportunist. Some are confused, teetering on the fence for wanting a woman elected president during their lifetimes, but they’re just not sure Hillary is the one.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.

Avatar photo
Bachelorstudent i internasjonale forhold ved University of Essex. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2015.