Valgsnacks mandag 26. oktober

Meningsmålingen for guvernørvalget i Kentucky, tatt opp for amerikanskpolitikk.no og RRH, blir trolig offentlig tirsdag 27.10 og vi legger ut resultatene så fort vi får dem.

 

Florida distrikt 13: Tidligere guvernør Charlie Crist stiller for demokratene i dette setet, som trolig blir noen prosent mer demokratisk i nytegningen, som skal godkjennes i Floridas høyesterett i løpet av året.

Indiana distrikt 9: Forretningsmann Trey Hollingsworth blir sjettemann til å melde seg på det republikanske nominasjonsoppgjøret for dette åpne setet.

Missouri distrikt 1: Delstatssenator Maria Chappelle-Nadal vil utfordre kongressmann Lacy Clay i det demokratiske primærvalget neste år. Chappelle-Nadal har særlig vært kritisk til Clays håndtering av bråket i Ferguson i fjor. Distriktet har imidlertid en stor andel hvite velgere, som stort sett har et godt forhold til Clay, så dette blir ikke lett for delstatssenatoren.

New York distrikt 13: Tidligere politisk direktør for demokratenes nasjonale organisasjon, Clyde Williams vil stille i et stadig tettere primærvalg i avtroppende Charles Rangels distrikt. Williams stilte mot Rangel i 2012, men tok bare 10% den gang.

New York distrikt 24: Veteran Steven Williams blir tredje demokrat til å melde seg på i dette distriktet.

Texas distrikt 19: Nok en republikaner melder seg på; sykepleier DeRenda Warren.

 

Kentucky guvernør: Den republikanske guvernørforeningen, som sluttet å bruke penger i dette valget for over tre uker siden, er igjen på luften med angrep på demokratenes kandidat, justisminister Jack Conway. Republikanernes kandidat, investor Matt Bevin har i mellomtiden skutt inn noe av sine egne penger, men bedriver fortsatt en ganske dårlig kampanje.

Louisiana guvernør: Delstatsrepresentant John Bel Edwards (D) og senator David Vitter (R) gikk, som ventet, videre til andre runde den 21. november med hhv. 40% og 23%. Vitter har nå en tøff oppgave foran seg, med å samle de republikanske stemmene bak sitt kandidatur. Han har imidlertid så langt et klart økonomisk overtak, og nesten fire uker til å hamre inn sitt budskap.

Louisiana viseguvernør: Fylkespresidentene Kip Holden (D) og Billy Nungesser (R) gikk videre til andre runde med hhv. 33% og 30%.

Louisiana admin: Administrasjonsminister Tom Schedler (R) ble gjenvalgt lørdag med 62% av stemmene.

Louisiana finans: Finansminister John Kennedy (R) ble gjenvalgt lørdag med 80% av stemmene.

Louisiana justis: Justisminister Buddy Caldwell (R) og tidligere kongressmann Jeff Landry (R) gikk videre til andre runde med hhv 35% og 33%.

Louisiana land: Land- og skogbrukskommisær Mike Strain (R) ble gjenvalgt lørdag med 58% av stemmene.

Louisiana forsikring: Forsikringskommissær Jim Donelon (R) ble gjenvalgt lørdag med 54% av stemmene.

New Mexico admin: Administrasjonsminister Dianna Duran (R) trakk seg fra vervet torsdag. Hun har vært under etterforskning for bl.a. underslag og identitetstyveri. Guvernør Susana Martinez (R) vil oppnevne en erstatter og det blir suppleringsvalg i 2016 for de siste to årene av Durans embetsperiode.

North Carolina skole: Skolestyremedlem Mark Johnson (R) stiller til skoleinspektør.

North Carolina lokal: PPP har målt borgermestervalget i Charlotte og finner demokrat Jennifer Roberts med en 54-39 over republikaner Edwin Peacock.

North Dakota revisor: Delstatsrevisor Robert Peterson (R) tar ikke gjenvalg neste år. Forlegger Brian Kroshus (R) er foreløpig eneste kandidat til å ta over dette vervet, som har vært republikansk siden 1894.

Washington ltguv: Delstatsrepresentant Jim Moeller (D) stiller til dette vervet. Det er fortsatt usikkert om sittende viseguvernør Brad Owen (D) går for gjenvalg.

Washington skole: Delstatens skoleinspektør Randy Dorn (D) tar ikke gjenvalg, men vil kanskje stille til et annet verv neste år.

West Virginia finans: Delstatsrepresentant Larry Faircloth Jr (R) stiller til finansminister.