Lincoln Chafees sjanser ble avskrevet samme dag som han kunngjorde sitt presidentkandidatur.

Den tidligere Rhode Island-guvernøren kunngjorde sitt kandidatur i starten av juni, uten at noen ba ham om det. Pengeinnsamlingsrapportene fra tredje kvartal understreker poenget: Han hadde nesten ikke penger til å gjøre noe som helst. Det var bare et tidsspørsmål før han ga seg. Nå slipper han ydmykelsen med å dukke opp på den tradisjonsrike Jefferson Jackson-middagen i Des Moines, Iowa på lørdag uten stort annet enn stab og nærmeste familie.

Jeg skrev følgende da Chafee kunngjorde sitt kandidatur med slagordet «Fresh Ideas»:

Han er den tredje demokratiske presidentkandidaten som utfordrer Hillary Clinton. Et av hovedpoengene til Chafee, 63 på valgdagen i 2016, er at han var den eneste republikanske senatoren som stemte imot autorisasjonen om å gå til krig mot Irak i 2002. Clinton stemte for, noe Chafee gjør et poeng av.

Tidligere allierte av Chafee stiller seg undrende til hans kandidatur, og selv mediene har vært kjølige til kunngjøringen. Chafee kommer til å slite med å få oppmerksomhet, han vinner ikke nominasjonen, men han får i alle fall plass på debattscenen sammen med de andre demokratene i høst.

Chafee fikk i alle fall plass på scenen i den første tv-debatten, om ikke annet.

Etter Chafee og Jim Webbs exit tidligere i uken gjenstår det nå kun tre demokratiske presidentkandidater: Hillary Clinton, Bernie Sanders og Martin O’Malley (fire dersom en inkluderer Larry Lessig). De møtes til ny tv-debatt i South Carolina 6. november.

Coverfoto: John Pemble.