Valgsnacks mandag 19. oktober

Louisiana avholder første valgrunde lørdag og vi poster en egen sak på fredag. For alle verv gjelder at de går videre til en runde nr. 2 den 21. november, med mindre noen oppnår over 50% lørdag. Eventuelle målinger som slippes denne uken vil bli postet på guvernørvalgsiden.

 

North Carolina senator: Delstatsrepresentant Deborah Ross blir den andre demokraten til å stille mot senator Richard Burr (R).

 

Alabama distrikt 3: Forretningsmann og tidligere skoleadministrator Larry DiChiara vil stille mot kongressmann Mike Rogers i det republikanske nominasjonsvalget.

Maryland distrikt 8: Tidligere kongressrådgiver Aryeh Shudofsky er første republikaner til å stille i dette dypt demokratiske distriktet.

Minnesota distrikt 2: Radiovert Jason Lewis stiller for republikanerne og flere navn på begge sider kan tenkes å slenge seg på.

New York distrikt 18: Tidligere fylkesråd Dan Castricone stiller i det republikanske primærvalget, hvor veteran og tidligere skolestyremedlem Sakima Brown allerede er kandidat.

Ohio distrikt 8: Delstatsrepresentant Tim Derickson stiller i det republikanske primærvalget etter Speaker John Boehner. Mye tyder for øvrig på at Boehner og hans allierte foretrekker fylkesrevisor Roger Reynolds som etterfølger; hans kampanje har alt trukket til seg flere tidligere Boehnerrådgivere og det ryktes at Boehner selv har ringt rundt for å samle støtte til Reynolds.

Texas distrikt 19: Borgermesteren i Lubbock, Glen Robertson vil stille i det republikanske primærvalget for å erstatte avtroppende kongressmann Randy Neugebauer (R). Også tidligere Bush-rådgiver Jodey Arrington stiller.

 

Delaware viseguvernør: Delstatssenator Bethany Hall-Long stiller trolig til dette vervet og blir dermed favoritt i det demokratiske primærvalget.

Kentucky guvernør: En måling tatt opp for Matt Bevin (R) viser at han ligger under 44-41 mot demokrat Jack Conway. Uavhengige Drew Curtis tar 11%.

Kentucky adm: Mason-Dixon har målt og finner Alison Lundergan Grimes (D) med en 47-45 ledelse på Steve Knipper (R).

Kentucky justis: Mason-Dixon har også målt her, og finner Andy Beshear (D) med en 45-39 ledelse på Whitney Westerfield (R).

Louisiana guvernør: To nye målinger av dette racet viser grovt sett det samme som før – John Bel Edwards (D) og David Vitter (R) leder klart, Jay Dardenne (R) og Scott Angelle (R) splitter de moderate stemmene slik at ingen av dem går videre. Triumph: Edwards 37%, Vitter 27%, Dardenne 15% og Angelle 10%. Multi-Quest: Edwards 24, Vitter 21, Dardenne 8 og Angelle 7. I en evt. andre runde, leder Edwards 52-33. På lørdag kom for øvrig en nygammel sak opp: En tidligere prostituert som nå er dødssyk påstår at hun hadde et barn med Vitter, som han skal ha bedt henne abortere. Dersom beskyldningene er riktige, eller for den saks skyld virker troverdige for velgerne, kan dette virkelig sende valget ut i kaos.

Louisiana viseguvernør: Triumph har målt og finner republikaner John Young i tet med 30%, Kip Holden (D) med 28% og Billy Nungesser med 22%.

Louisiana adm: Triumph har målt racet og finner Tom Schedler (R) med en 47-32 ledelse på Chris Tyson (D).

Louisiana finans: Triumph har også målt dette valget og finner John Kennedy (R) med en 58-17 ledelse på partifelle Jennifer Treadway (R).

Louisiana justis: Til sist har Triumph målt dette racet og finner Buddy Caldwell (R) med 31%, Jeff Landry (R) med 25% og Ike Jackson (D) med 24%.

North Carolina finans: Sittende finansminister Janet Cowell (D) tar ikke gjenvalg i 2016.

North Carolina justis: Fylkesadvokat Jim O’Neill stiller i det republikanske primærvalget, hvor han vil møte delstatssenator Buck Newton.

North Dakota guvernør: Justisminister Wayne Stenehjem (R) vil trolig stille til guvernør. Han har nedsatt en undersøkelseskomite, som normalt anses som en ren formalitet. Stenehjem vil automatisk bli favoritt til den republikanske nominasjonen og dermed også vervet som guvernør.

Texas lokal: Vi har ytterligere to målinger fra borgermestervalget Houston. I den ene har Sylvester Turner på 19%, Adrian Garcia og Bill King har 9% hver, Chris Bell 6%, Stephen Costello 5% og Ben Hall 4%. I den andre er det Turner 20, King 14, Garcia 13, Bell 12, Costello 11 og Hall 4.

Utah finans: Utahs finansminister Richard Ellis (R) går av 1. november for å ta en jobb i en non-profittorganisasjon.

Vermont viseguvernør: Delstatsrepresentant Kesha Ram stiller for demokratene.

Wisconsin finans: Delstatsforsamlingen i Wisconsin er ett steg nærmere å avvikle posten som finansminister i delstaten – med den nåværende finansministerens iherdige støtte. Vervets eneste ansvarsområde for tiden er å være styremedlem i kommisjonen for offentlige landområder. Dersom alt går etter planen vil vervet nedlegges i 2019.