God morgen! Det er torsdag 15. oktober, den demokratiske debatten fikk rekordhøye seertall, og Mor­gen­kaffen er servert.

«I thought every one of those folks did well. Thanks.»

Visepresident Joe Biden om tirsdagens demokratiske debatt.

NYHETER

CNN fikk rekordhøye seertall. Tirsdagens debatt for demokratene ga rekordhøye seertall. Hele 15,3 millioner skal ha sett debatten som fant sted i Las Vegas, i tillegg til nesten 1 million som fulgte med på CNN sin livestream. Med det blir den forrige rekorden på 10,7 millioner seere under demokratenes debatt i 2008 slått. Selv om det er et historisk høyt tall for demokratene slo de fortsatt ikke seertallene for de to første republikanske debattene, som lå på 24 og 23 millioner seere. Les mer.

Trump vil ha Secret Service beskyttelse. I et intervju med The Hill ga Donald Trump utrykk for at det er på tide at han får beskyttelse av Secret Service. Trump peker til Obama sin valgkamp i 2007, hvor han ble gitt Secret Service beskyttelse allerede i mai måned. Trump har samlet store folkemengder på noen av sine arrangementer, og mener det er en av grunnene til at han nå burde få beskyttelse. Les mer.

#2016SIRKUSET

Bernie fikk inn over 1 million. Rett etter demokratenes debatt i Las Vegas denne tirsdagen fikk Bernie Sanders sin valgkampanje inn 1,4 millioner dollar i donasjoner, ifølge dem selv. Tirsdag kveld ble det sendt ut en e-post til Sanders støttespillere, hvor formålet var å samle inn penger til valgkampanjen. Den imponerende summen skal ha blitt nådd innen kun fire timer. Les mer.

Trump fortsatt i ledelsen. Donald Trump er fortsatt klar favoritt til å bli republikanernes presidentkandidat i de viktige statene Nevada og Sør Carolina. Dette ifølge meningsmålinger utført av CNN/ORC. I Nevada får Trump hele 38% oppslutning, mens Ben Carson ligger på andreplass med 22%. I Sør Carolina ligger Trump an til å få 36%, dobbelt så mye som Carson sine 18%. I tillegg får tredjekandidatene i hver av de to statene under 10% oppslutning. Les mer.

DAGENS ARTIKLER

«Hillary Clinton Debate Performance Chills Biden Movement» av Jonathan Martin (New York Times): «Democrats expressed growing skepticism on Wednesday that Vice President Joseph R. Biden Jr. could find a foothold were he to enter the presidential campaign as Hillary Rodham Clinton’s commanding performance in the first Democratic debate here abruptly quieted murmurs about her candidacy.»

«Hillary Clinton surfer videre etter den første tv-debatten» av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «Hillary Clinton og Bernie Sanders seiler videre på hver sin kurs. Hillary mot nominasjonen, og Bernie mot stadig større folkemengder mens han trekker den demokratiske nominasjonskampen mer mot venstre.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.

Avatar photo
Bachelorstudent i internasjonale forhold ved University of Essex. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2015.