Valgsnacks mandag 12. oktober

New Hampshire senator: Guvernør Maggie Hassan (D) stiller til Senatet neste år, mot senator Kelly Ayotte (R). Dermed er alt duket for et «Clash of the Titans», mellom delstatens to mest populære politikere.

 

Arizona distrikt 1: To nye republikanere har slengt seg med i nominasjonsstriden til dette åpne vippesetet; fylkessheriff Paul Babeu og Speakeren i delstatshuset, David Gowan.

Illinois distrikt 15: Delstatssenator Kyle McCarter lanserer en intern utfordring fra høyre, mot kongressmann John Shimkus (R).

Kansas distrikt 4: Advokat Dan Giroux stiller for demokratene mot kongressmann Mike Pompeo (R).

Maryland distrikt 1: Kongressmann Andy Harris (R) får nok en intern motkandidat i tillegg til ex-delstatsrepresentant Michael Smigiel – tjenestemann i delstatspolitiet Sean Jackson. I likhet med Smigiel er Jackson tilhenger av en legalisering av lette narkotiske stoffer, mens Harris er en beinhard motstander.

Maryland distrikt 8: Nok en demokrat stiller i dette allerede tettpakkede distriktet; Joel Rubin. Han er tidligere statssekretær i UD og leder for en utenrikspolitisk tenketank.

Minnesota distrikt 2: Tidligere delstatsrepresentant Pam Myhra stiller for republikanerne i dette åpne, jevne setet.

New York distrikt 19: Delstatsrepresentant Pete Lopez stiller i det republikanske primærvalget. Lopez jobbet tidligere for en annen republikansk kandidat til nominasjonen, tidligere leder for partiets gruppe i delstatshuset, John Faso.

Texas distrikt 19: Tidligere Bush-rådgiver og nå visekansler ved Texas Tech, Jodey Arrington stiller i det republikanske primærvalget i dette åpne setet.

 

Florida nytegning: En dommer i Florida har gått gjennom en rekke alternativer til nytegning av delstatens kongressdistrikter og landet på et alternativ foreslått av en demokratvennlig gruppe. Dersom Floridas høyesterett godkjenner avgjørelsen vil resultatet trolig bli to seter netto gevinst til demokratene i 2016.

Kentucky guvernør: Mason-Dixon har målt og finner Jack Conway (D) med en 43-41 ledelse på Matt Bevin (R).

Louisiana guvernør: To nye målinger! Den første er fra JMC, på vegne av NBC og viser Jon Bel Edwards i tet med 28%, David Vitter (R) med 19%, Scott Angelle (R) med 8% og Jay Dardenne (R) med 7%. Måling nummer to er fra Cygnal og viser Vitter med 22%, Edwards med 21%, Dardenne med 12% og Angelle med 11%. Med disse lave tallene er det fortsatt mange usikre velgere.

Louisiana viseguvernør: Cygnal målte i tillegg viseguvernørvalget og fant John Young (R) med 18%, Billy Nungesser (R) med 17%, Kip Holden (D) med 16% og Elbert Guillory (R) med 7%.

Louisiana justis: Sittende justisminister Buddy Caldwell (R) på 20% ligger nesten likt med tidligere kongressmann Jeff Landry (R) på 19%. Ingen andre hadde over 10% ifølge Cygnal.

New Hampshire guvernør: Eksekutivrådsmedlem Colin Van Ostern (D) stiller til guvernør.

North Carolina lokal: Andre runde av det demokratiske primærvalget til borgermestervervet i Charlotte ble avgjort tirsdag og seieren gikk til Jennifer Roberts, som tok 54% av stemmene. Hun møter republikaneren Edwin Peacock i valget 3. november.

Oregon administrasjon: Arbeidskommissær Brad Avakian (D) stiller til administrasjonsminister i 2016, men han må første nedkjempe to medlemmer av delstatsforsamlingen fra samme parti.

Tennessee lokal: Borgermestervalget i Memphis ble vunnet av bystyremedlem Jim Strickland (D) med snaue 42%. Det var i alt ti kandidater, hvorav fire var regnet som seriøse. Strickland blir med dette den første hvite borgermester i Memphis på 24 år.

Texas lokal: En måling av neste måneds borgermesterrace gir delstatsrepresentant Sylvester Turner (D) og tidligere fylkessheriff Adrian Garcia (D) 19% hver, tidligere borgermester Bill King og tidligere kongressmann Chris Bell 10% hver og bystyremedlem Stephen Costello 9%.

Washington viseguvernør: Delstatssenator Karen Fraser (D) slutter seg til kollega og partifelle Cyrus Habib og stiller til dette vervet. Sittende viseguvernør Brad Owens (D) er ventet å gå av, men har ennå ikke sagt noe offentlig.

Washington revisor: Sittende delstatsrevisor Troy Kelley (D) er under tiltale og har permisjon fra vervet. Delstatssenator og ex-demokrat Mark Miloscia (R) varsler nå at han vil stille mot Kelley i 2016.

West Virginia justis: Tidligere delstatsrepresentant Mark Hunt stiller i det demokratiske primærvalget til justisminister. Fra før stiller en annen tidligere delstatsrepresentant, David Higgins.