God morgen! Det er torsdag 8. oktober, Hillary Clinton sier at hun ikke støtter TPP-handelsavtalen, og Mor­gen­kaffen er servert.

«As of today, I am not in favor of what I have learned about it.»

Hillary Clinton tar omsider standpunkt til Trans-Pacific Partnership-handelsavtalen (TPP) under et intervju med Judy Woodruff på PBS Newshour.

NYHETER

Obama beklager luftangrep. President Obama beklaget på onsdag et angrep utført av det amerikanske luftforsvaret som traff et sykehus drevet av Leger Uten Grenser i Kunduz, Afghanistan. Angrepet tok livet av 22 personer. Obama skal ha beklaget handlingene under en telefonsamtale med presidenten for Leger Uten Grenser, Joanne Liu, og lovet at saken ville bli etterforsket. Les mer.

Hillary støtter ikke Trans-Pacific Partnership-avtalen. I går uttalte Hillary Clinton at hun ikke støtter handelsavtalen president Obama har jobbet hardt for. Hillary ga utrykk for at hun ikke tror handelsavtalen vil bidra til flere jobber med anstendige lønninger i USA, og at mange spørsmål rundt TPP fortsatt står ubesvart. Flere fagforeninger jublet da nyheten ble kjent. Svaret kommer etter at mange har ventet lenge på hvilket standpunkt Hillary ville ta i saken. AmerikanskPolitikk.no så imidlertid denne endringen komme, ettersom motstand mot TPP er det eneste som gir mening for Hillarys del i dagens demokratiske nominasjonskamp. To av hennes utfordrere (Bernie Sanders og Martin O’Malley) har for lengst stilt seg negative til avtalen som involverer 11 land i tillegg til USA. Det gir også mening at Clinton tar stilling i saken i forkant av demokratenes første tv-debatt den 13. oktober. Les mer.

#2016SIRKUSET

Super PACen «Draft Biden» går på lufta. Selv om Joe Biden ikke har bestemt seg for om han skal stille som presidentkandidat enda jobber super PACen «Draft Biden» for at han skal utfordre Clinton. Draft Biden har laget en 90 sekunders video hvor budskapet er ‘‘Joe, run’’. Den skal sendes i forkant av den demokratiske tv-debatten 13. oktober. Les mer.

Sanders får støtte. Bernie Sanders har fått sin første støtteerklæring fra et kongressmedlem. Representant fra Arizona, Raul Grijalva, er den første som sier han støtter Bernie i 2016. Clinton ligger milevis foran i dette viktige aspektet av «den usynlige nominasjonskampen.» (Til og med hans kollega i senatet Patrick Leahy (D-Vermont) sier han støtter Hillary.) Les mer.

Trump forsvarer Carson. Ben Carson sa på tirsdag at han selv ville ha prøvd å gå til fysisk angrep på mannen som tok livet av 9 mennesker på Umpqua Community College i Oregon. Den kontroversielle uttalelsen kom da Carson var på Fox & Friends, en uttalelse som ble tolket som at Carson mente at elevene kunne ha gjort mer. Donald Trump har tatt Carson i forsvar, og mener at han snakket om hvordan han generelt ville grepet inn i en slik situasjon, og ikke prøvde å kritisere ofrene. Les mer.

DAGENS ARTIKKEL

«GOP Field Narrows to Top Six» av Chris Weigant (Huffingtonpost): «The Republican field of candidates for president has now entered a winnowing phase where the party’s voters are clearly indicating that there are only six viable candidates in the race.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.

Avatar photo
Bachelorstudent i internasjonale forhold ved University of Essex. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2015.