Valgsnacks mandag 5. oktober

Natt til fredag er det borgermestervalg i Memphis og vi har en egen sak som blir postet torsdag. Stay tuned! I tillegg kan du nå finne alle meningsmålinger for høstens tre guvernørvalg her.

 

Colorado senator: Delstatssenator Tim Neville (R) stiller mot senator Michael Bennet (D). Neville er en av de mest konservative medlemmene av delstatssenatet og har en særlig sterk posisjon i våpenmiljøet.

Connecticut senator: CNBC-kommentator og økonom Larry Kudlow bekrefter ifølge NY Post at han vil stille mot senator Richard Blumenthal (D) i 2016. Kudlow hadde tidligere varslet at han ville stille dersom Blumenthal støttet Obamas atomavtale med Iran, noe han gjorde.

 

Alabama distrikt 2: Kongresskvinne Martha Ruby (R) får en intern utfordring fra en lokal Tea Party-leder, Becky Gerritson.

Iowa distrikt 2: Delstatssenator Mark Chelgren (R) vil stille mot kongressmann David Loebsack (D).

Kentucky distrikt 1: Et av Husets mest anonyme medlemmer, kongressmann Ed Whitfield (R) tar ikke gjenvalg i 2016. Distriktet er tungt republikansk (R+18), så det meste av spenningen her vil nok komme i nominasjonsstriden. Flere lokale delstatssenatorer og delstatsrepresentanter kan tenkes å melde seg på. Flere kandidater er alt med; tidligere fylkesadvokat Jason Batts, avtroppende landbrukskommissær James Comer og Whitfields egen distriktsmanager Michael Pape, har alle sagt de vil stille.

New York distrikt 24: Colleen Deacon, en tidligere rådgiver for senator Kirsten Gillibrand (D), har meldt seg på i den demokratiske nominasjonskampen. Distriktet er moderat demokratisk, men kongressmann John Katko (R) tok seieren med 19% margin i 2014.

Ohio distrikt 8: Delstatssenator Bill Beagle og fylkesrevisor Roger Reynolds er de første folkevalgte republikanerne til å erklære sine kandidatur for John Boehners åpne sete. Fra før stiller PR-mannen J. D. Winteregg, som stilte mot Boehner i 2014.

Pennsylvania distrikt 2: Nok en motkandidat til skandalerammede Chaka Fatta (D). Delstatsrepresentant Brian Sims vurderer å slenge seg på i det demokratiske primærvalget. Faren med så mange motkandidater er dog at de deler stemmene mellom seg og tillater at Fattah blir renominert.

 

Kentucky guvernør: En måling for SurveyUSA gir Jack Conway (D) 42% mot 37% for Matt Bevin (R) og hele 7% for uavhengige Drew Curtis.

Kentucky administrasjon, justis, finans, revisor, landbruk: Samme måling har også sett på valgene til underordnede verv i Kentucky. Administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes (D) leder 46-38 på Steve Kipper (R); delstatsrevisor Adam Edelen (D) leder 35-33 på Mike Harmon (R); til finansministervervet leder republikaner Allison Ball 35-33 over demokraten Rick Nelson; til justisministervervet ligger demokraten Andy Beshear likt på 38-38 med sin republikanske konkurrent Whitney Westerfield og endelig, i racet for landbrukskommissær leder Ryan Quarles (R) 34-31 over Jean-Marie Lawson-Spann (D).

Louisiana guvernør: I tillegg til de fire meningsmålingene vi linket forrige mandag, er det nå ute en måling fra WWL-TV og avisen The Advocate. Her har delstatsrepresentant John Bel Edwards (D) og senator David Vitter (R) 24% hver, mens tjenestekommissær Scott Angelle har 15% og viseguvernør Jay Dardenne (R) har 14%. Det mest interessante er dog at i en evt. 2 runde leder Edwards 45-41 over Vitter, til dels i tråd med Edwards 50-38 ledelse fra en demokratisk måling uken før. Første valgrunde er lørdag 24. oktober.

Louisiana viseguvernør: Også dette racet ble målt, og her har fylkespresident Kip Holder (D) 25%, mot 23% for John Young (R) og 20% for Billy Nungesser (R). Her er det med andre ord svært tett.

Louisiana justis: Justisministervalget ble målt og sittende justisminister Buddy Caldwell (R) leder 32-20 over partifelle Jeff Landry. På tredje plass finner vi demokraten Ike Jackson, med 11%.

Vermont viseguvernør: Republikanernes guvernørkandidat i 2012, tidligere delstatssenator Randy Brock, stiller til viseguvernør i 2016.

Vermont justis: Justisminister Bill Sorrell (D) vil ikke ta gjenvalg. Dermed er veien åpen for hans motstander i nominasjonsvalget, fylkesadvokat T. J. Donovan.

Virginia guvernør: Tidligere føderal partileder Ed Gillespie (R), som kom sjokkerende nær å slå ut Mark Warner (D) i senatsvalget i 2014 stiller til guvernør i 2017. Delstatssenator Mark Obenshain (R), som meget knepent tapte justisministervalget i 2013, var ventet å stille, men sier han ikke vil.