God morgen! Det er torsdag 1. oktober, Hillary Clinton mener hun har det som trengs for å få til mer samarbeid i Kongressen, og Mor­gen­kaffen er servert.

«Even if you give him advice, he will maybe take it in, but then he will do it the way he wants to do it. You cannot change a person. Let them be. Let them be the way they are.»

Melania Trump om hennes mann Donald Trump til People. Melania ønsker ikke å gå for mye inn på politikk, men sier hun støtter mannen sin.

NYHETER

Ingen «government shutdown» i denne omgang. Kun sju timer før de føderale myndighetene ville måtte stenge grunnet manglende midler forlenget Representantenes hus finansieringen til og med 11. desember. Utgående Speaker of the House John Boehner sørget dermed for at det ikke blir noen ny shutdown under hans styre. Les mer.

Valg av ny Speaker of the House satt til 8. oktober. Republikanerne i Representantenes hus vil holde valget om ny Speaker den 8. oktober bak lukkede dører. Det kom som en stor overraskelse da John Boehner nylig valgte å trekke seg. Tross sjokket og knapp tid før valget tar sted, ser kongressmannen Kevin McCarthy (R-California) ut til å være favoritten til å overta etter Boehner. Les mer.

#2016SIRKUSET

Imponerende innsamlingstall for Bernie Sanders. Senatoren fra Vermont har samlet inn mer enn 24 millioner dollar i løpet av de siste tre månedene. Han har samlet inn mer via små donasjoner via nettet enn det Barack Obama hadde på samme tidspunkt i 2008 og 2012-racet. Han har fått mer enn 1 million donasjoner online så langt. Les mer.

Hillary mener hun vil få mer gjort i Kongressen. Hillary Clinton er sikker på at dersom hun blir USA sin neste president vil hun greie å få til mer sammen med Kongressen. Hun mener at hennes gode og lange erfaring innenfor politikken gjør henne mer kompetent enn hennes rivaler når det gjelder å forhandle med begge parter i Kongressen. Også flere republikanere mener at Hillary ville vært bedre til å forhandle, blant annet tidligere senator Trent Lott (R-Mississippi) som tror hun ville gjort mer for å forhandle med Kongressen enn det Obama har gjort i sin periode som president. Les mer.

Romney tror ikke Trump vinner nominasjonen. Onsdag sa Mitt Romney at han ikke tror Donald Trump vil bli republikanernes presidentkandidat i 2016. Uttalelsen kom på Washington Ideas Forum. Romney la samtidig til at han ville støtte den republikanske kandidaten i det kommende valget, uansett hvem det blir. AmerikanskPolitikk.no var på plass da Romney fikk støtte fra Donald Trump i Las Vegas i 2012, men forholdet mellom de to har siden kjølnet. Romney har blant annet kritisert Trump for å kritisere John McCain sin tid som krigsfange i Vietnam. Romney har troen på at en mer mainstream kandidat, som for eksempel Jeb Bush, Marco Rubio eller John Kasich vil bli valgt. Les mer.

Walker fund-raiser går til Bush. Etter Scott Walkes exit fra den republikanske nominasjonskampen kan Jeb Bush nyte mer støtte fra en tidligere Walker supporter. New York-investoren Anthony Scaramucci, som tidligere støttet Walker, håper nå at Bush skal vinne nominasjonen og vil bidra det han kan. Les mer.

DAGENS ARTIKLER

«Obama’s new best friend in Syria: Vladimir Putin» av Michael Hirsh (Politico): «The bad blood between Barack Obama and Vladimir Putin and their so-called dueling speeches at the United Nations on Monday masks a deeper reality: The two presidents are today in more alignment than they have been in years on what to do about the threat from Syria.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.

Avatar photo
Bachelorstudent i internasjonale forhold ved University of Essex. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2015.