Valgsnacks mandag 21. september

Delaware 1. distrikt: Første demokrat ut til å stille i dette nylig åpne setet er delstatssenator Bryan Townsend.

Illinois 8. distrikt: Fylkeskommissær Pete DiCianni stiller for republikanerne i dette åpne setet, som trolig er utenfor rekkevidde i 2016.

Illinois distrikt 18: Republikaneren Darin LaHood ble torsdag sverget inn som medlem av Representantenes hus, og huset er dermed fulltallig for første gang siden før de konstituerte seg i januar i år. LaHood vant suppleringsvalget 10. september med 69%.

Michigan distrikt 1: Kongressmann Dan Benishek (R) tar ikke gjenvalg i 2016. Benishek har slitt uventet mye i distriktet og hans avgang vil trolig gjøre det lettere for republikanerne å holde det.

New York distrikt 24: Demokratene har endelig en kandidat til å stille mot kongressmann John Katko (R), som tok en overraskende solid seier her i 2014. Professor Eric Kingson har markert seg som en økonomisk populist, noe som kan vise seg å være et sterkt kort i disse urolige tider.

Texas distrikt 19: Kongressmann Randy Neugebauer (R) vil ikke ta gjenvalg i 2016. Distriktet er blytungt republikansk (R+26), så all spenning vil være knyttet til nominasjonen.

Virginia distrikt 5: Fylkespresident Jane Dittmar (D) stiller mot kongressmann Robert Hurt (R). Hurt har ikke hatt seriøs konkurranse siden han vant distriktet i 2010.

 

Delaware guvernør: Delstatens eneste Representant, John Carney (D) vil stille til guvernør i 2016. Beslutningen var ventet, siden tidligere viseguvernør Carney tapte den demokratiske guvernørnominasjonen knepent for nåværende guvernør Jack Markell i 2008. Flere demokratiske kandidater kommer nok til å kjempe om det åpne kongressetet.

North Carolina lokal: Første runde i Charlotte førte til at 2013-kandidat og tidligere bystyremedlem Edwin Peacock (R) gikk videre til andre runde i november. På demokratisk side blir det en ny valgrunde i oktober, mellom tidligere fylkesråd Jennifer Roberts og fungerende borgermester Dan Clodfelter.

North Carolina justis: Distriktsadvokat Jim O’Neill (R) vil stille til justisminister. Fra før stiller delstatssenator Buck Newton for republikanerne.

Washington viseguvernør: Sittende viseguvernør Brad Owens (D) er fortsatt usikker på om han tar gjenvalg til vervet han har innehatt siden 1996, men han får i så fall en intern konkurrent til jobben; delstatssenator Cyrus Habib.

West Virginia justis: Tidligere delstatsrepresentant David Higgins (D) vil stille mot sittende justisminister Patrick Morrisey (R).