Valgsnacks mandag 14. september

Arkansas senator: Tidligere føderal anklager Conner Eldridge vil stille for demokratene mot senator John Boozman (R).

Pennsylvania senator: Borgermester i småbyen Braddock, John Fetterman, slenger seg på den demokratiske nominasjonskampen.

Washington senator: Tidligere delstatspartileder og delstatsrepresentant Chris Vance (R) har sagt han vil stille mot senator Patty Murray (D) i 2016.

 

Illinois distrikt 18: Delstatssenator Darin LaHood (R) tok 69% i suppleringsvalget tirsdag, og blir dermed neste kongressmann fra dette dypt republikanske distriktet. Representantenes hus er nå fulltallige, med 435 medlemmer, for første gang siden valget i 2014.

North Carolina distrikt 9: Tidligere CIA-agent George Ruoco vil utfordre kongressmann Robert Pittenger i det republikanske primærvalget. Pittenger er under etterforskning av FBI, så det kan godt tenkes velgerne kvitter seg med ham allerede før november neste år.

 

Alabama guvernør: Republikaneren Robert Bentley ble gjenvalgt med stort flertall forrige høst, men det er ikke sikkert han får sitte ut valgperioden. Bentley går for tiden gjennom en skilsmisse, og flere republikanere har bedt justisministeren undersøke om guvernøren har misbrukt offentlige midler for å holde skittentøyvasken hemmelig.

Maryland lokal: Borgermester i Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake vil ikke ta gjenvalg i 2016. Rawlings-Blake fikk mye kritikk fra både høyre og venstre for sin opptreden under bråket som fulgte Freddie Grays dødsfall i april, en sak som fortsatt er under etterforskning. Hun hadde allerede tre interne motstandere foran primærvalget i april, og det ser ut til at flere vil melde seg på.

New Hampshire guvernør: Et medlem av delstatens utøvende råd, John Sununu, som er sønn av en guvernør og bror til en tidligere senator, vil stille til den republikanske guvernørnominasjonen.

North Dakota guvernør: Senator Heidi Heitkamp (D) vil ikke stille til guvernør i 2016.

Oregon finans: Finansminister Ted Wheeler (D), som uansett ikke kunne stille til gjenvalg, vil prøve å vippe ut partifelle og sittende borgermester i Portland, Charlie Hales, i det demokratiske primærvalget.

Tennessee lokal: Bystyremedlem Megan Barry (D) vant en klar seier i borgermestervalget i Nashville.

Vermont guvernør: Viseguvernør Phil Scott vil søke den republikanske guvernørnominasjonen. Fra før stiller investor Bruce Lisman. På demokratisk side har transportminister Sue Minter gått av og erklært at hun er kandidat til nominasjonen. Hun vil kjempe mot delstatsrepresentant Shap Smith og tidligere delstatssenator Matt Dunne.