Tidligere Texas-guvernør Rick Perry (R) prøvde seg for andre gang, men fikk aldri medvinden han hadde håpet på. Dårlige meningsmålinger, lite penger, og mangel på oppmerksomhet i et folksomt felt ble til slutt for mye for Perry.

Perry (65) – tidenes lengstsittende guvernør i Texas’ historie – er den første av de 23 (!) presidentkandidatene som gir seg. Det gjenstår nå 16 republikanske presidentkandidater.

Perry kom seg aldri helt etter den pinlige krasjlandingen presidentkampanjen hans gjennomgikk høsten 2011.

Da han kunngjorde sitt andre presidentkandidatur den 4. juni, var det med «rekordlave forventninger.» Det var ingen understatement.

Etter en treg sommer for Perry kapret Ohio-guvernør John Kasich den siste plassen på debattscenen i Cleveland den 6. august. Perry måtte finne seg i å delta i b-debatten, også omtalt som «barnebordsdebatten.» Den var det Carly Fiorina som kom best utav.

Perry håpet i det lengste å kunne ta steget opp på hovedscenen i den andre presidentdebatten den 16. september. Det var derimot nevnte Fiorina som tilslutt sikret den 11. plassen, definitivt en av faktorene som overbeviste Perry om at tiden var inne. Han var helt avhengig av å stå på den debattscenen.

Det finnes mange overraskende comebackhistorier i amerikansk valgkamphistorie. Rick Perry vil imidlertid forbindes med «Oops»-episoden av de aller fleste, og lite annet. Det må gjøre vondt.

Du ser Perrys avskjedstale her, der han blant annet snakker om den fantastiske solnedgangen han kan se fra verandaen sin hjemme i Texas:

Coverfoto: Gage Skidmore.