Morgenkaffen torsdag 10. september: Motstand mot Iran-avtalen samler GOPere mens Carson sikter seg inn på Trump

God morgen! Det er torsdag 10. september, Ben Carson går omsider etter Donald Trump, og Mor­gen­kaffen er servert. (Episode 16 av #ampolcast venter på deg her).

«I think they’re trouble. I think they’re looking for trouble.«

Presidentkandidat Donald Trump om «Black Lives Matter» da han ble spurt om bevegelsen av Bill O’Reilly på Fox News. Tross tidligere kontroversielle uttalelser mener Trump selv at han har et godt forhold til minoritetsgruppene i USA.

NYHETER

USA ‘forpliktet’ til å ta imot flere flykninger. Det var det utenriksminister John Kerry hadde å si denne onsdagen. Ifølge Kerry ønsker Obama-administrasjonen å ta imot flere flykninger ifra Syria. Selv om Kerry var klar på at mer må gjøres for å hjelpe flykningene, ville han ikke gi et presist tall på hvor mange flere USA er villige til å ta imot. Les mer.

Clinton klar i utenrikspolitikken. Selv om hun har utrykt støtte til Iran-avtalen er Hillary Clinton klar på at hun ikke er «soft» når det gjelder utenrikspolitikken. Da Hillary var på besøk hos Brookings Instituiton sa hun at avtalen inngått med Iran ikke gjør dem til en bedre partner for USA. Clinton understreket også at hun ikke vil nøle med å bruke militærmakt mot Iran om det blir nødvendig. Hun gjorde det klart at Iran ikke vil få tøye reglene i avtalen, dersom hun blir USAs neste president. Les mer.

#2016SIRKUSET

Episode 16 av #ampolcast: 2016-hypen rundt Joe Biden.

Trump, Cruz og Palin demonstrerte mot Iran-avtalen. Donald Trump og Ted Cruz møttes onsdag foran Kongressbyggningen for å demonstrere mot Iran-avtalen. Avtalen har fått nok støtte blant demokratene i Senatet til å overleve, noe de fleste republikanere er lite begeistret for. Tidligere guvernør i Alaska, Sarah Palin, flere konservative radioverter og pro-Israelske grupper var også til stede på demonstrasjonen. Les mer.

Carson sikter seg inn på Trump. Ben Carson, som har steget på meningsmålingene etter den første presidentdebatten, har omsider rettet noe sterkere skyts mot Donald Trump. Han stiller spørsmålstegn ved Trumps religiøse tro mens han understreker sin egen: «I realize where my successes come from, and I don’t in any way deny my faith in God, and I think that is the big difference.»

Carson og Trump opp på målingene i South Carolina. Det er ikke bare i Iowa at Donald Trump og Ben Carson har gjort det bra på meningsmålingene den siste tiden. Også i South Carolina ligger de på topp. Ifølge Public Policy Polling (PPP) får Trump en oppslutning på 37%, mens Ben Carson ligger på andreplass med 21%. Carson har hatt stor fremgang i det siste. Han ligger på andreplass i Iowa og South Carolina, i tillegg til tredjeplass i New Hampshire. Kandidat og South Carolina-senator Lindsey Graham får kun 3%. De fleste republikanske velgere i South Carolina mener Graham burde gi opp presidentdrømmen i 2016. Les mer.

Warren Buffett imponert over Bernie Sanders. En av verdens rikeste menn fortalte i et intervju på CNBC at han var imponert over Bernie Sanders sin valgkamp. Buffett sa at Sanders driver valgkamp på en måte han gjerne skulle gjort selv. Milliardæren liker også at senatoren fra Vermont først og fremst bruker tid på å snakke om hva han står for, i stedet for å gå etter andre kandidater. Sanders driver en valgkamp hvor økonomiske forskjeller får mye oppmerksomhet, og senatoren mener at de på toppen må bidra mer til fellesskapet. Tross Buffett sin ros til Sanders sier han at støtten vil gå til Hillary Clinton. Les mer.

DAGENS ARTIKKEL

«Jill’s Dilemma» av Edward-Isaac Dovere (Politico): «Whatever the final decision about running for president is, she’ll be the one to make it with the vice president — not be told about the decision, not direct the decision; they’ll make it together. She’s been a no, but she’s also spent 40 years in love with a man who’s dreamed about being president every day they’ve been together. She knows how much this means to him.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. For å følge oss på den lange veien til Det hvite hus anbefaler vi også «Sirkuset», vårt ukentlige nyhetsbrev om 2016-sirkuset. Podkast har vi også.

Bachelorstudent i internasjonale forhold ved University of Essex. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2015.