Valgsnacks mandag 7. september

Colorado senator: Forretningsmannen Robert Blaha, som utfordret kongressmann Doug Lamborn i det republikanske primærvalget i 2012, vil stille til Senatet.

Connecticut senator: Økonom og skribent Larry Kudlow (R) sier han vil stille mot senator Richard Blumenthal (D) dersom Blumenthal stemmer for atomavtalen med Iran.

Indiana distrikt 3: Bonde Kip Tom er femte republikaner i nominasjonskampen om dette trygge, åpne setet.

Minnesota distrikt 2: Kongressmann John Kline (R) tar ikke gjenvalg i 2016. Setet har vært nokså trygt for Kline, men er politisk jevnt på presidentnivå. Det ventes derfor at begge partier vil mobilisere og at primærvalgene vil trekke mange kandidater.

Nevada distrikt 4: Kongressmann Cresent Hardy (R) har en ledelse på alle demokratiske motstandere i denne interne målingen, men ligger allikevel på under 40% oppslutning. Det er et alvorlig faresignal.

New York distrikt 19: En ny republikaner har meldt seg til nominasjonen i dette åpne setet. Forretningsmann Andrew Heaney vil stille, mens fra før har tidligere delstatsrepresentant John Faso erklært seg som kandidat. Flere navn snuser på plassen, så det kan fort bli folksomt her.

 

Louisiana finans: Finansminister John Kennedy (R) utfordres av en annen republikaner, advokat Jennifer Treadway. Hun er så langt eneste motstander og påmeldingsfristen går ut 10. september.

Louisiana guvernør: En republikansk måling gir senator David Vitter (R) og delstatsrepresentant John Bel Edwards (D) 31% hver. To andre republikanere tar hhv. 14 og 13%.

New Mexico administrasjon: Delstatens administrasjonsminister Dianna Duran (R) er under tiltale for underslag med mer. Duran på sin side hevder det hele er en konspirasjon utført av justisminister Hector Balderas (D). Dersom Duran går av eller fjernes av delstatsforsamlingen vil det bli suppleringsvalg i 2106.

Vermont guvernør: Den hittil partiløse millionæren Bruce Lisman, som har flørtet med å stille som uavhengig kandidat, vil stille i det republikanske primærvalget. Det er foreløpig uavklart om viseguvernør Phil Scott også stiller. På demokratisk side har tidligere delstatssenator Matt Dunne lansert sitt kandidatur.

Virginia guvernør: Delstatens justisminister, Mark Herring (D) vil ikke søke guvernørjobben i 2017, men heller stille til gjenvalg. Dermed er viseguvernør Ralph Northam klar favoritt til den demokratiske nominasjonen.

West Virginia guvernør: En måling gir milliardær Jim Justice en 40-34 ledelse over delstatssenator Jim Kessler i det demokratiske primærvalget. Justice leder 46-37 på delstatssenator Bill Cole, som er den eneste republikanske kandidaten. Cole leder imidlertid 44-35 over Kessler.