Morgenkaffen fredag 28. august: 10 år siden Katrina

God morgen! Det er fredag 28. august, årets praktikanter er på plass, og Mor­gen­kaffen er servert.

«I just don’t think this would be a wise move.»

Tidligere senator Tom Harkin (D-Iowa) om visepresident Joe Bidens potensielle presidentkandidatur.

NYHETER

10 år siden Katrina. I går ble 10 årsdagen for orkanen Katrina markert i New Orleans. President Obama sa blant annet følgende:

«[W]hat that storm revealed was another tragedy – one that had been brewing for decades. New Orleans had long been plagued by structural inequality that left too many people, especially poor people of color, without good jobs or affordable health care or decent housing. … We acknowledge this loss, this pain, not to harp on what happened – but to memorialize it. … Because this is a city that slowly, unmistakably, together, is moving forward.»

Det demokratiske partiet får omsider hendene på president Obamas verdifulle e-postliste. Listen, som var avgjørende for Obama-kampanjen i 2008 og 2012, har vært ettertraktet lenge. Det gir en energiboost i det demokratiske partiapparatet, og vil styrke presidentkampanjen til vinneren av den demokratiske nominasjonskampen. Les mer.

Høring på trappene i Aaron Schock-saken. Det amerikanske justisdepartementet har bedt om en høring for å finne ut om tidligere kongressmann Aaron Schock (R-Illinois, 18. distrikt) har fremskaffet alle nødvendige dokumenter i forbindelse med den pågående saken mot ham. Schock måtte trekke som kongressmann i mars etter at det ble avslørt at han hadde mottatt betydelige summer i tvilsomme refusjoner fra myndighetene. Les mer.

#2016SIRKUSET

Cantor støtter Bush. Eric Cantor, tidligere republikansk majoritetsleder i Representantenes hus (R-Virginia, 7. distrikt), har valgt å erklære sin støtte til tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R), ifølge Politico. Cantor har et stort nettverk i den viktige vippestaten Virginia, og vil kunne være en viktig støttespiller for Bush. Les mer om det «usynlige primærvalget».

Bush slapp følgende video i anledning Katrina-markeringen:

Flere av Obamas tidligere støttespillere håper på et Biden-kandidatur. Visepresident Joe Biden bekreftet onsdag for første gang det alle visste, nemlig at han vurderer å stille som presidentkandidat. Det ryktes nå at en rekke demokrater som i forrige omgang støttet Obama, er lite imponert over Hillary Clinton. De sitter fortsatt på gjerdet med pengene sine i påvente av hva Biden foretar seg. Les mer.

Tom Harkin har ikke troen på Biden. Tidligere senator Tom Harkin (D-Iowa) advarer derimot Joe Biden mot å stille som presidentkandidat. Han mener i stedet at han bør satse på å bli utenriksminister eller FN-ambassadør under Hillary Clinton. Det må høres ut som en fornærmelse i Biden-leiren. Harkin ga sin støtte til Clinton for noen uker siden. Les mer.

Pila peker nedover for Hillary… Senator Bernie Sanders (D-Vermont) er i medvind og visepresident Joe Biden vurderer å stille, og det hardt går ut over Hillary Clinton. En ny meningsmåling viser at Biden ligger bedre an i hovedvalget. Clinton kommer dårligere ut blant alle velgere enn noen gang, med 39 % positivt syn og 51 % negativt. Imens leder Donald Trump fortsatt hos republikanerne. Les mer.

…men Clinton er fortsatt favoritt. Et lyspunkt for Hillary Clinton: Hennes solide støtte blant minoritetsgrupper gjør henne til favoritt i den demokratiske nominasjonskampen, også om Biden skulle melde seg på konkurransen. Les mer.

Valgkampvideo til støtte for Kasich. New Day for America, en super-PAC som støtter Ohio-guvernør John Kasich (R), har sluppet en ny valgkampvideo med tittelen «Walk». Reklamen sendes i New Hampshire, der Kasich må gjøre det godt for å overleve.

DAGENS ARTIKLER

«10 Years After Katrina» av Campbell Robertson og Richard Fausset (New York Times): «From the moment the storm surge of Hurricane Katrina dismantled a fatally defective levee system, New Orleans became a global symbol of American dysfunction and government negligence.»

«When Trump Attacks!» av Harry Enten og Allison McCann (FiveThirtyEight): «Donald Trump knows how to command attention, and one way he does that is by attacking … everyone. If you’re another candidate, in the media or just walking this earth, there’s a good chance you’ll be hit by some Trumpian fury at some point.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Podkast har vi også.