Valgsnacks mandag 24. august

Kentucky senator: Det republikanske partiet i Kentucky har vedtatt å avholde sin presidentnominasjon gjennom partimøter i stedet for primærvalg. Avgjørelsen ble tatt for at senator Rand Paul skulle kunne stille både til president og senator i 2016, men samtidig omgå delstatens forbud mot å stå to ganger på samme stemmeseddel.

Maryland senator: Kongresskvinne Donna Edwards kampanje har offentliggjort en måling som gir henne en 42-37 ledelse på kongressmann Chris Van Hollen i det demokratiske primærvalget.

North Carolina senator: Senator Richard Burr (R) har en grei 7-8% ledelse på alle potensielle demokratiske motstandere, ifølge PPP.

Wisconsin senator: En republikansk måling gir ex-senator Russ Feingold (D) en 50-42 ledelse på senator Ron Johnson (R).

 

Hawaii distrikt 2: Kongresskvinne Tulsi Gabbard (D) lanserer seg selv som en mulig visepresident i 2016. Hun er nok den eneste som har vært inne på den ideen.

Indiana distrikt 9: Fylkesråd Shelli Yoder (D), som tapte 55-45 for kongressmann Todd Young i 2012, stiller igjen i dette setet som nå blir åpent i 2016.

Iowa distrikt 3: Veteran Jim Mowrer, som stilte i distrikt fire i 2014, vil søke den demokratiske nominasjonen i distrikt tre i 2016.

Pennsylvania distrikt 2: Advokat Dan Muroff er førstemann til å utfordre kongressmann Chaka Fattah, som er under tiltale for korrupsjon, men som insisterer på at han vil søke gjenvalg. Det er ventet flere interne motkandidater i dette solid demokratiske setet.

 

Florida delstatsforsamlingen: De to kamrene i delstatsforsamlingen er begge tungt republikanske, men klarte allikevel ikke å enes om nye kart foran kongressvalget i 2016. Dermed vil kartene trolig bli endelig tegnet av Floridas Høyesterett, som til tross for snart 17 år med republikanske guvernører, er ganske venstrevridd. Minst 3-4 sittende republikanere kan miste sine trygge område og flere andre bli tegnet inn i felles distrikter.

Indiana guvernør: Delstatssenator Karen Tallian (D) har trukket seg fra den demokratiske nominasjonskampen. Dermed står partiet igjen med kandidaten fra 2012, John Gregg.

Montana guvernør: Milliardær Greg Gianforte har meldt seg som republikansk kandidat mot guvernør Steve Bullock (D).

North Carolina guvernør: PPP har målt og finner justisminister Roy Cooper (D) med en 42-39 ledelse på guvernør Pat McCrory (R).

Utah guvernør: Direktøren for internettselskapet Overstock.com, Jonathan Johnson, stiller mot guvernør Gary Herbert i det republikanske primærvalget.

Virginia delstatsforsamlingen: Også i Virginia er det problemer med å tegne kart. Delstatssenatet vedtok mandag med knappest mulig flertall å avslutte sin egen ekstraordinære sesjon for å nytegne kongressdistrikter, etter at en avtroppende republikaner stemte sammen med demokratene. Dermed går denne avgjørelsen til den føderale 4. appelldomstol, som hadde gitt delstaten frist til 1. september med å lage nye kart.