DES MOINES, IOWA: Jeg står backstage med Mike Huckabee. Han er førstemann ut på årets ”soapbox” på The Iowa State Fair. Han og de andre kandidatene har 20 minutter til rådighet. ”Jeg er kjøttet som skal kastes ut til hundene,” sier han etter å ha hilst på AmerikanskPolitikk.no.

En John Deere-traktor trekker to vogner med folk forbi i det Huckabee tar mikrofonen.

Etter stump speechen, som du får høre mer om i en kommende reportasje, tar Huckabee, kona og rådgiverne hans turen mot utgangen. Medhjelperen nederst på rangstigen får streng beskjed om at det bør være mat til Huckabee i bilen innen de kommer dit. Han drar opp telefonen for å komme i kontakt med sjåføren.

Jeg følger Huckabee nedover gata.

Han snakker varmt om svinekoteletten-på-pinne han spiste for en times tid siden. Svetten renner nedover fjeset hans mens kameraene ruller og går.

Vinneren av caucusvalget i 2008 smiler, håndhilser og koser seg i begivenhetenes sentrum.

Vi nærmer oss utgangen av messeområdet i det en av Huckabees medhjelpere for dagen dulter borti meg. Mikrofonen går i bakken.

Huckabee, som nettopp har tatt på seg solbriller, snur seg og spør meg om jeg mistet noe. ”Bare denne,” svarer jeg, før jeg plukker opp mikrofonen.

”Du vet,” sier Huckabee. ”Når du slipper mikrofonen i bakken, så er det vanligvis fordi du har sagt eller gjort noe bra.”

”Jeg føler jeg har gjort en grei jobb i dag,” svarer jeg.

Huckabee gliser.

Coverfoto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no. Mike Huckabee på The Iowa State Fair, 13. august 2015.