Mer

  En Irish Stout med Rick Santorum

  DES MOINES, IOWA: Med en øl i hendene håper Rick Santorum på at Iowa nok en gang skal sende ham videre i nominasjonssirkuset.

  Rick Santorum er sent ute.

  Mikrobryggeriet i Des Moines er fullt av øldrikkende gjester. Santorum har selv blitt oppholdt på parkeringsplassen utenfor. Damen i 50-årene som hjelper Santorum-kampanjen for kvelden forteller at han kom i snakk med et par familier på veien inn. «Familiemannen Santorum» bemerker en av fotografene tørt.[note]Santorum har sju barn og har blant annet skrevet boka It Takes a Family.[/note]

  Det er kun noen få som har kommet for Santorums skyld på Confluence Brewing utenfor Des Moines onsdag kveld. De aller fleste er her for ølet.

  Men de vet hvem han er.

  Vinneren av caucusvalget i Iowa i 2012 blir midtpunktet i rommet i det han rusler inn noen minutter senere. Santorum håndhilser deretter på hver og en av de drøyt 90 gjestene i lokalet.

  Omlag en tredjedel ber om en selfie med den tidligere Pennsylvania-senatoren.

  Santorum beskriver seg selv som «nestemann» i republikanernes rekker,[note]Slik Santorum ser det: John McCain kom til kort i 2000 før han vant nominasjonen i 2008, Mitt Romney kom til kort i 2008 før han vant nominasjonen i 2012, Santorum kom selv til kort i 2012 før han…[/note] men det er det få andre som gjør. Han overrasket stort i Iowa i 2012, og håper å gjøre det igjen.

  Han ligger for øyeblikket på 14. plass i RealClearPolitics sitt gjennomsnitt av Iowa-målingene.

  En times tid etter ankomsten sitter Santorum omringet av 17 velgere og 11 journalister.

  Han snakker fortsatt, og har kommet halvveis ned i en lokal variant av en Irish Stout. Santorum har ikke mikrofon og det er vanskelig å høre hva han sier for de som sitter mer enn 3-4 meter unna.

  Santorum gir seg ikke. Han ber om spørsmål etter spørsmål, og lar seg ikke påvirke av stadig færre hører etter.

  Rick Santorum kommer til å snakke helt til ingen hører etter lenger. Han snakker fortsatt da jeg kjører hjem for kvelden.

  Rick Santorum tar turen til Iowa State Fair på lørdag. Hillary Clinton, Bernie Sanders og Donald Trump dukker opp samme dag. Det gjør jeg også.

  Coverfoto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også