Valgsnacks lørdag 8. august

Vi fortsetter gjennomgangen av sommerens valgrelaterte nyheter. I dag har turen kommet til New Hampshire – Rhode Island.

New Hampshire: Lite nytt fra denne staten inntil det blir klart hva guvernør Maggie Hassan (D) gjør. Det blir imidlertid et bittert primæroppgjør i NH-1, der skandaleomsuste Frank Guinta (R) igjen utfordres av motkandidaten fra 2014, Dan Innis. I tillegg stiller Jamieson Gradert for republikanerne. Det er foreløpig uklart om demokratene for fjerde gang vil nominere tidligere kongresskvinne Carol Shea-Porter.

New Jersey: Intet nytt.

New Mexico: Intet nytt.

New York: Det blir stadig flere kandidater til å erstatte Charles Rangel (D) i det 13. distriktet. Tidligere delstatsrepresentant Adam Clayton Powell IV og delstatsrepresentant Keith Wright har vært aktive en stund, i tillegg stiller tidligere ambassadør Susan Cook og delstatssenatorene Adriano Espaillat, og Bill Perkins.

I det NY-19, der kongressmann Chris Gibson (R) går av, stiller tidligere delstatsrepresentant og guvernørkandidat i 2006, John Faso for republikanerne.

I NY-23 har demokratene rekruttert en potensielt sterk kandidat, tidligere medlem av det nasjonale sikkerhetsrådet John Plumb.

Endelig stiller kandidaten fra 2014, bystyremedlem Mark Assini (R) på nytt mot kongresskvinne Louise Slaughter (D), som kom svært nær å tape NY-25.

North Carolina: Så langt ingen alvorlige motkandidater til senator Richard Burr (R). I NC-3 får den moderate Walter Jones (R) igjen intern konkurranse fra politisk konsulent Taylor Griffin.

North Dakota: Intet nytt.

Ohio: Den eneste nyheten av noen betydning kommer fra OH-14, der kongressmann David Joyce igjen få en intern utfordring fra tidligere delstatsrepresentant Matt Lynch, som tok 45% i 2014.

Oklahoma: Intet nytt.

Oregon: Intet nytt.

Pennsylvania: De demokratiske partitoppene i delstaten har endelig en intern motkandidat til tidligere kongressmann og 2010-kandidat Joe Sestak – tidligere miljøminister og sist stabssjef for guvernør Tom Wolf, forretningskvinne Katie McGinty. Av flere årsaker har aldri Sestak vært særlig pop i partiet, men det gjenstår å se om McGinty klarer å trekke penger og velgere.

Ellers er kongressmann Chaka Fattah (D) i PA-2 satt under tiltale for en drøss økonomiske misligheter, men så langt intet nytt om potensielle kandidater i hans distrikt.

I PA-8 har nå flere republikanere meldt seg som kandidater til å erstatte Mike Fitzpatrick: Forretningsmann og partiets tapende kandidat i 2008, Tom Manion, delstatsrepresentant Scott Petri og tidligere fylkeskommissær Andy Warren.

Rhode Island: Intet nytt.