Valgsnacks fredag 7. august

Vi fortsetter gjennomgangen av sommerens valgrelaterte nyheter. Denne gangen tar vi for oss Kansas-Nevada.

Kansas: I det første kongressdistrikt har Tim Huelskamp (R) fått nok en utfordrer – motkandidaten fra 2014, Alan LaPolice stiller igjen.

Kentucky: Lite nytt, annet enn at avtroppende landbrukskommissær James Comer ryktes å stille til Kongressen fra det 1. distrikt dersom nåværende representant Ed Whitfield avstår fra gjenvalg. Distriktet er trygt republikansk.

Louisiana: Intet nytt.

Maine: En ny demokrat har meldt seg i ME-2; advokat Joe Baldacci. Han er medlem av bystyret i Bangor og bror av tidligere kongressmann og guvernør John Baldacci.

Maryland: Noen nye navn, men lite nytt av betydning.

Massachusetts: Nope.

Michigan: I det 1. distriktet kjemper to demokrater om nominasjonen: 2014-kandidat og tidligere sheriff Joe Cannon og tidligere delstatspartileder Lon Johnson.

I MI-10 har en fjerde republikaner meldt seg på; tidligere delstatspartikasserer og tapende kandidat i MI-14, Paul Mitchell.

Minnesota: Intet nytt.

Mississippi: Intet nytt på føderalt nivå, men delstaten avholdt primærvalg til delstatsvervene på tirsdag. Alle sittende kandidater ble renominert og den eneste nyheten er vel at demokratene presterte å nominere som sin guvernørkandidat en lastebilsjåfør som ikke hadde samlet inn en krone og som ingen hadde hørt om.

Missouri: Intet nytt på føderalt nivå, men den politiske stolleken fortsetter. Det er blitt flere kandidater til den republikanske guvernørnominasjonen, og den kanskje tyngste nyankomne er viseguvernør Peter Kinder. De andre er delstatssenator Bob Dixon og delstatsrepresentant Bart Korman. Fra før stiller de to tidligere delstatsrepresentantene Randy Asbury og Catherine Hathaway, veteran Eric Greitens og forretningsmann og tapende kandidat til senatsnominasjonen i 2014, John Brunner. For ytterligere endringer i kandidatflokken til delstatsvervene, se hovedsiden for Missouri.

Montana: Intet nytt.

Nebraska: Tre republikanere har så langt meldt interesse for å kjempe mot demokrat Brad Ashford, som tok setet mot Lee Terry i 2014. Disse er ex-general Don Bacon, tidligere delstatssenator Chip Maxwell og forsvarskontraktør Cory Van Blarcom.

Nevada: Nominasjonene til Senatet synes nå å være avklart, med kongressmann Joe Heck for republikanerne og tidligere justisminister Catherine Cortez Masto for demokratene.

I Hecks distrikt 3. kjemper så langt fire republikanere om nominasjonen. Favoritten er delstatssenator Mike Roberson, men han får konkurranse fra forretningsmann Danny Tarkanian, lege Annette Teijeiro og tenketankleder Andy Matthews.

I det NV-4 bli det kamp om den demokratiske nominasjonen. Her stiller tidligere delstatsrepresentant og tapende viseguvernørkandidat i 2014, Lucy Flores, delstatssenator Ruben Kihuen, aktivist Susie Lee og tidligere delstatsrepresentant John Oceguera som tapte her i 2014.