Valgsnacks torsdag 6. august

Vi fortsetter oppsummeringen av sommerens valgnyheter med delstatene Colorado t.o.m. Iowa.

Colorado: Lite nytt her. Republikanerne leter fortsatt etter en kandidat med tyngde nok til å utgjøre en trussel for senator Michael Bennet. I distrikt 6 stiller tidligere delstatsrepresentant Ed Casso for demokratene, men også delstatssenator Morgan Carroll kan komme til å stille.

Connecticut: Delstatsrepresentant og advokat John Shaban (R) stiller mot Jim Himes (D) i det 4. distrikt.

Delaware: Dersom kongressmann og tidligere viseguvernør John Carney (D) stiller til guvernør i 2016, kan mange politiske stoler bli tomme, men inntil videre er det intet nytt fra USAs nest minste delstat.

Florida: Her blir det mye moro med senatsnominasjonene til Marco Rubios (R) sete. For demokratene stiller den moderate kongressmannen Patrick Murphy, som har holdt et svakt republikansk sete i to valg nå, samt den kontroversielle rabulisten Alan Grayson, som tapte sitt sete etter en periode i 2010, men som kom tilbake i det mer demokratiske 9. distriktet i 2012. Grayson vil garantert appellere til grasrota og de tradisjonelle venstregruppene, mens Murphy har mesteparten av partiapparatet og pengedonorene i ryggen.

På republikansk side stiller også to kongressmenn; Tea Party-favoritten Ron DeSantis fra det 6. distriktet og den moderate David Jolly fra det 13. I tillegg stiller viseguvernør Carlos Lopez-Cantera. Også kongressmann Jeff Miller vurderte å stille her, men trakk seg og gikk for gjenvalg i stedet.

En domsavgjørelse som underkjente lovligheten av Floridas nytegning av kart etter folketellingen i 2010, betyr at flere distrikter kan bli omtegnet, muligens av en domstol. Jeg venter derfor med å gå dypere inn i kongressdelegasjonen til kartet er tegnet… igjen.

Georgia: Så langt er det intet nytt fra ferskenstaten.

Hawaii: Intet nytt fra den sist innlemmede delstaten.

Idaho: Niks nytt å melde fra potetstaten.

Illinois: En del nytt fra det kommende senatsvalget, som trolig er demokratenes beste sjanse til å erobre et sete i 2016. Senator Mark Kirk (R) er utrygg etter å ha vunnet i det republikanske jubelåret 2010 med under 50% og tynn margin mot en svak demokrat. Han ble utsatt for et hjerneslag i 2012 og sliter fortsatt med ettervirkningene, men har sagt han stiller igjen. Kirk får en intern utfordring fra høyrefløyen i eget parti, men skal holde nominasjonen greit.

På demokratisk side har partiet forsøkt å slå ring rundt kongressmedlem og Irak-veteran Tammy Duckworth. Hun har imidlertid ikke helt klart å skremme bort konkurrentene, selv om advokat og skolestyremedlem Andrea Zopp så langt er eneste motkandidat. Også delstatssenatorene Napoleon Harris og Jacqueline Collins, samt fylkesråd Richard Boykin vurderer å stille.

I det første kongressdistriktet får Bobby Rush (D) intern konkurranse fra en av fjorårets tapende guvernørkandidater, Tio Hardiman.

I det 8. distrikt er det nå kun to demokrater som kjemper om å erstatte Tammy Duckworth; delstatssenator Tom Cullerton droppet ut.

I det 18. distrikt vant delstatssenator Darin LaHood klart i nominasjonsvalget i juli og er tung favoritt i dette klart republikanske setet foran suppleringsvalget 10. september.

Indiana: Det har vært en utvikling på republikansk side i senatsvalget, i det kongressmann Todd Young nå har meldt seg som kandidat og umiddelbart fått favorittstemplet. Han sitter på en stor pengesekk og befinner seg ideologisk et sted mellom kongressmann Marlin Stutzman og tidligere delstatspartileder Eric Holcomb. I tillegg har delstatssenator Jim Merritt og finanskonsulent Kevin Grant meldt seg på.

Delstatens justisminister, Greg Zoeller har erklært seg som kandidat til å overta Youngs kongressdistrikt (det 9.), men han får intern konkurranse fra delstatssenatorene Erin Houchin og Brent Waltz.

I guvernørvalget har demokratenes kandidat fra 2012, John Gregg, fått konkurranse om nominasjonen fra delstatssenator Karen Tallian og delstatens skoleinspektør Glenda Ritz. (Ritz avsluttet valgkampen fredag og går for gjenvalg i 2016.)

Iowa: Tre demokrater kjemper om å få utfordre senator Charles Grassley; delstatssenator Rob Hogg, ex-delstatssenator Tom Fiegen og ex-delstatsrepresentant Bob Krause.

Nok en demokrat vil stille i IA-1; partiets kandidat fra 2014, ex-delstatsrepresentant Pat Murphy.