Mer

  Er forholdet mellom etniske grupper mer problematisk enn tidligere?

  En ny meningsmåling utført av New York Times og CBS News viser at 6 av 10 amerikanere opplever forholdet mellom etniske grupper i USA som problematisk. 4 av 10 mener at såkalte «raserelasjoner» er blitt forverret den siste tiden.

  Undersøkelsen viser at dette synet deles av både svarte og hvite amerikanere, men at flere afroamerikanere er misfornøyd med tingenes tilstand enn hvite. Til sammenligning svarte 2 av 3 i en undersøkelse utført i 2009 at de syntes forholdet mellom etniske grupper var generelt sett godt. Det betyr Obamas presidentperioder ikke har hatt en forsonende effekt – tvert i mot – slik mange trodde da han ble valgt i 2008.

  Respondentene svarer imidlertid at de opplever raserelasjonene i sitt eget nærmiljø som gode, noe som kan tyde på at inntrykket av at forholdet mellom etniske grupper er forverret til en viss grad er mediedrevet.

  Resultatene av undersøkelsen kommer i kjølvannet av Sandra Bland-saken, en sak som har skapt ytterligere frustrasjon blant afroamerikanere. Bland ble arrestert i Texas etter å ha unnlatt å bruke blinklys, og døde senere i politiets varetekt.

  New York Times:

  The nationwide telephone poll of 1,205 people, which focused on racial concerns, was conducted from July 14 to July 19, at the midpoint of a year that has seen as much race-related strife and violence as perhaps any since the desegregation battles of the 1960s. It came one month after the massacre of nine black worshipers at Emanuel A.M.E. Church in Charleston, S.C., apparently by a white supremacist, and after a yearlong series of shootings and harassment of blacks by white police officers that were captured by smartphone cameras.

  The Charleston shootings, which took place during Bible study on June 17, generated a national outpouring of outrage and grief. The suspect’s embrace of the Confederate battle flag in Internet photographs prompted South Carolina’s Republican governor, Nikki R. Haley, and its Republican-controlled legislature to order the flag’s removal from the grounds of the State House in Columbia.

  Helene Megaard
  Helene Megaard
  Nord-Amerikaviter og kommentator på AmerikanskPolitikk.no.

  Les også