Valgsnacks mandag 22. juni

Valgsnacksen tar noen ukers ferie, men vil bl.a. dekke primærvalget i Illinois’ 18. distrikt 7. juli.

 

California distrikt 31: Den tidligere demokratiske kongressrepresentanten Joe Baca har gått hen og registrert seg som republikaner. Den forholdsvis sentrumsorienterte Baca ble slått ut av en annen demokrat i primærvalget i 2012, og tapte deretter et forsøk på comeback i 2014. Det gjenstår å se om han vil gjøre det noe bedre som republikaner.

California distrikt 52: Den tidligere valgkampmedarbeideren Todd Bosnich, som sto bak de groveste beskyldningene mot Carl DeMaio (R) i fjorårets batalje i CA-52, har nå innrømmet at mesteparten var ren løgn. Mange mener at skandalene var det som gjorde at DeMaio tapte knepent for kongressmann Scott Peters (D).

 

Louisiana guvernør: En ny måling gir senator David Vitter (R) en 32-21 ledelse på delstatsrepresentant John Bel Edwards (D). Like bak kommer imidlertid tjenestekommissær Scott Angelle (R) på 18%, noe som er underlig tatt i betraktning at Angelle har vaket rundt på under ti % på alle andre målinger. Måleren selv sier at Angelle bare fikk 10%, og skylder på at lokalpressen gjenga uriktige tall.

Pennsylvania justisminister: Den republikanske delstatssenatoren John Rafferty har erklært seg som kandidat til denne posten i 2016. Sittende justisminister Kathleen Kane (D) har vært gjennom mange skandaler i sin embetsperiode, og blir kanskje ikke renominert.

Delstatsforsamlingene: Det amerikanske nettstedet Ballotpedia har gått gjennom rankingene for alle delstatsforsamlingene unntatt Alabama, fra hundrevis av organisasjoner med varierende ideologiske standpunkter.