I en ny nasjonal meningsmåling utført av Wall Street Journal og NBC News (WSJ/NBC) befester tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) sin posisjon blant republikanske velgere.

75 prosent av de spurte oppgir at de ser seg selv stemme på Bush i fremtiden, mot 22 prosent som sier at de ikke gjør det. Det er en forbedring sammenlignet med en måling utført i april hvor 70 prosent sa at de kunne tenke seg å stemme Bush, mot 27 prosent som ikke hadde planer om det. Senator Marco Rubio (R-Florida) leder målingen med 74 prosent som ser for seg at de vil stemme på ham, mot 15 prosent som ikke tror de vil gjøre det. Rubios tall er imidlertid uendret siden april.

NBC News:

Jeb Bush’s standing among Republican primary voters continues to improve, Marco Rubio remains popular with the party and two-thirds of GOP voters say they couldn’t support Donald Trump.

Those are the findings from a brand-new NBC News/Wall Street Journal, which was conducted June 14-18 — during the build-up and coverage of Bush’s and Trump’s official presidential announcements.

According to the poll, 75 percent of Republicans say they could see themselves supporting Bush, the former Florida governor, for president, versus 22 percent who couldn’t (+53 points). That’s up from his 70 percent-27 percent score in April (+43), and 49 percent-42 percent score in March (+7).

Rubio, the Florida senator, has the highest margin of support among Republicans, with 74 percent who could see themselves backing him and 15 percent who couldn’t (+59) – unchanged from April’s poll.

Meanwhile, Wisconsin Gov. Scott Walker, who is expected to announce his presidential bid next month, has plenty of upside with GOP voters: 57 percent could see themselves supporting him, versus 19 percent who couldn’t (+38), but there’s another 21 percent who say they don’t know his name.

Les mer her.