Mer

  Romney ut mot bruken av sørstatsflagget

  Lørdag gikk tidligere Massachusetts-guvernør og presidentkandidat Mitt Romney (R) ut med en oppfordring på Twitter til South Carolinas delstatsforsamling om å slutte og flagge med konføderasjonsflagget. Romney uttalte også under 2008-valgkampen – passende nok under en tv-debatt i South Carolina – at han ønsket at bruken av flagget skulle opphøre. Med unntak av Lindsey Graham (R-South Carolina) har ikke de andre 2016-kandidatene uttalt seg om det omstridte flagget.

  Mitt Romney, the Republican Party’s nominee for president in 2012, demanded that South Carolina remove the Confederate flag flying above the grounds of its state Capitol on Saturday, calling it a “symbol of racial hatred.”

  His unambiguous statement will immediately intensify pressure on Republicans seeking the White House in 2016 to confront the thorny issue, which has long divided the state and bedeviled national candidates campaigning in it.

  Les mer i New York Times.

  Oppdatering lørdag kveld, med uttalelse fra Jeb Bush:

  Helene Megaard
  Helene Megaard
  Nord-Amerikaviter og kommentator på AmerikanskPolitikk.no.

  Les også