Donald Trump stiller som republikansk presidentkandidat. For et sirkus.

Forretningsmann, showmann, provokatør og nå presidentkandidat. Donald Trump – 70 på valgdagen i 2016 – har snakket om å stille som presidentkandidat med jevne mellomrom, uten å gjøre det. Når han omsider gjør alvor av planene er det duket for et sirkus de andre republikanske kandidatene gjerne skulle vært foruten.

View this post on Instagram

#MakeAmericaGreatAgain

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Han er høylytt, frittalende og søkkrik. Trump ligger såpass godt an på de nasjonale meningsmålingene at han ser ut til å kunne kvalifisere seg for deltakelse i den første tv-sendte presidentdebatten i Cleveland, Ohio 6. august. Han må i tillegg ha oppfylt rapporteringskravene fra Federal Election Commission (FEC), noe han ifølge Trump-kampanjen kommer til å gjøre.

Trump blir en av kandidatene på scenen som hverken vinner nominasjonen eller valget. Men underholdende blir det. Det er det allerede.