Rick Perry har reist seg etter nederlaget i 2012. Nå stiller han som presidentkandidat for andre gang.

Høsten 2011 entret Texas-guvernør Rick Perry (R) den republikanske presidentvalgkampen som Mitt Romneys største trussel. En av tidenes største tabber i en tv-sendt debatt sørget senere for at Perrys kandidatur havarerte allerede før det første nominasjonsvalget. Han var kun en skygge av seg selv i det jeg møtte ham i Iowa noen dager før caucusvalget, der han til slutt endte på 5. plass. Snaut fire år senere entrer den tidligere guvernøren nominasjonskampen med nye briller, selvironi, og rekordlave forventninger.

Daværende Texas-guvernør Rick Perry (R) skal til å hilse på AmerikanskPolitikk.no på Machine Shed-restauranten i Urbandale Iowa 28. desember 2011. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.
Daværende Texas-guvernør Rick Perry (R) skal til å hilse på AmerikanskPolitikk.no på Machine Shed-restauranten i Urbandale Iowa 28. desember 2011. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

Tidenes lengsittende Texas-guvernør (2000-2015) har brukt de siste årene på å posisjonere seg i forkant av 2016-valget. Perry stiller som en konservativ republikaner med fokus på hvordan ledererfaringene fra Texas gir ham et fortrinn overfor de andre kandidatene. Bakgrunnen og avstanden til Washington, D.C. gir ham gode muligheter til å kritisere de republikanske presidentkandidatene med fartstid i Kongressen.

Perry, som har fylt 66 på valgdagen i 2016, må imidlertid unngå feiltrinn og forsnakkelser for å overkomme 2012-spøkelset. Feltet med republikanske presidentkandidater er også langt sterkere enn forrige gang, og Perry må overbevise skeptiske republikanere om at han faktisk kan vinne denne gangen. I Texas sies det gjerne at man ikke skal undervurdere Perry. Det er det veldig lett å gjøre etter «Oops» i 2012, og det passer Perry utmerket.

Coverfoto: Daværende Texas-guvernør Rick Perry (R) no på Machine Shed-restauranten i Urbandale, Iowa 28. desember 2011. Foto: Renate Tonstad Flaten, AmerikanskPolitikk.no.

3 Kommentarer

Comments are closed.