Tidligere Rhode Island-guvernør Lincoln Chafee er Hillary Clintons tredje utfordrer i den demokratiske nominasjonskampen.

Chafee var republikansk senator (1999-2007) før han stilte og vant som uavhengig guvernørkandidat i 2010. I 2013 erklærte han seg deretter som demokrat. Det gjorde ham ikke mer populær, og Chafee var etter hvert såpass upopulær at han ikke søkte gjenvalg i 2014. Han ville ha tapt dersom han stilte. Chafee forlot guvernørstillingen i januar 2015, og har siden snakket om et 2016-kandidatur med “Fresh Ideas”, som er slagordet hans.

Han er den tredje demokratiske presidentkandidaten som utfordrer Hillary Clinton. Et av hovedpoengene til Chafee, 63 på valgdagen i 2016, er at han var den eneste republikanske senatoren som stemte imot autorisasjonen om å gå til krig mot Irak i 2002. Clinton stemte for, noe Chafee gjør et poeng av.

Tidligere allierte av Chafee stiller seg undrende til hans kandidatur, og selv mediene har vært kjølige til kunngjøringen. Chafee kommer til å slite med å få oppmerksomhet, han vinner ikke nominasjonen, men han får i alle fall plass på debattscenen sammen med de andre demokratene i høst.

Lincoln Chafee har uansett skapt historie allerede: Han er tidenes første presidentkandidat fra Rhode Island.

Du ser kunngjøringstalen hans nedenfor:

1 kommentar