Martin O’Malley stiller som demokratisk presidentkandidat. Her er fem ting du kanskje ikke visste om den tidligere Maryland-guvernøren.

Les også: Martin O’Malley utfordrer Hillary Clinton

1. Spiller i band

Martin O’Malley er hovedpersonen i det keltiske rockebandet «O’Malley’s March». O’Malley står for vokal, og spiller gitar og banjo. Bandet var mest aktivt i O’Malleys tidlige dager i Baltimore, men de har også spilt jevnlig de senere årene.

2. Inspirasjon til en av karakterene i «The Wire»

O’Malley, tidligere borgermester av Baltimore (1999-2007) og senere guvernør av Maryland (2007-2015), var en av inspirasjonskildene til karakteren Tommy Carcetti i HBO-serien «The Wire.» Carcetti er lokalpolitiker, borgermester av Baltimore, og senere guvernør av Maryland i serien.

3. Støttet Hillary Clinton i 2008

O’Malley, som ble støttet av Bill Clinton i guvernørkampanjen i 2006, støttet Hillary Clintons presidentkandidatur i 2008.

4. Jobbet for Gary Hart i 1984

O’Malley jobbet for Gary Harts demokratiske presidentkampanje i 1984. Hart utfordret den gang tidligere visepresident Walter Mondale, den soleklare favoritten. O’Malley har sagt at Hart-kampanjens budskap har vært en av inspirasjonskildene til hans eget presidentkandidatur. O’Malleys slagord — «New Leadership» — minner også noe om Harts: «New Ideas, New Generation». Det var også senatoren fra Colorado som kjøpte O’Malley hans første lovlige øl på 21-årsdagen.

5. Synger og spiller på valgkamparrangement

O’Malley har for vane å spille noen toner på en lånt gitar etter valgkamparrangementer. Han gjorde det for Hart i Iowa i 1984, og han gjør det på egenhånd i 2015. Slik som her i New Hampshire tidligere i år:

1 kommentar