Rick Santorum stiller som presidentkandidat for andre gang. Han håper å bygge videre på det han startet på i 2012 med et fornyet fokus på den amerikanske middelklassen.

Tidligere Pennsylvania-senator Rick Santorum (R), som har fylt 58 innen valgdagen i 2016, stilte også som presidentkandidat i 2012. Etter å ha tapt gjenvalg til Senatet med nesten 18 prosentpoeng i 2006 ble han avskrevet som en kandidat med minimale sjanser. Han overrasket imidlertid stort med å vinne caucusvalget i Iowa og 10 andre nominasjonsvalg. Han havnet til slutt på andreplass i nominasjonskampen bak Mitt Romney. Siden den tid har det vært åpenbart at han kom til å prøve seg på nytt i 2016, selv om mulighetene hans avskrives akkurat som forrige gang.

Les også: Rick Santorum slår av en prat med AmerikanskPolitikk.no i Iowa

I 2011 og 2012 investerte han mer tid enn noen andre i Iowa, snakket om sosialkonservative fanesaker, og posisjonerte seg som det konservative alternativet til Romney. Santorums begrensede evne til å samle inn penger og hans manglende evne til å holde seg «on message» i den langvarige valgkampen ble etter hvert hans bane. Disse punktene er også to av Santorums største svakheter i det han lanserer sitt andre presidentkandidatur. Denne gangen må han i tillegg markere seg i et langt sterkere og bredere felt enn det han møtte i 2012.

Santorum prøver seg med et økt fokus på en økonomisk populisme som skal – som han selv sier det – ”gjenskape den amerikanske drømmen for hardtarbeidende amerikanere.» Få kandidater kommer til å jobbe hardere enn Santorum, men veien hans til nominasjonen er enda smalere enn den var i 2012.

Rick2016

Les også vår vurdering av 2016-kandidatene i kronologisk rekkefølge.

Coverfoto: Rick Santorum på valgkamphovedkvarteret i Grand Rapids, Michigan, 28. februar, 2012. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanksPolitikk.no.

2 Kommentarer

Comments are closed.