George Pataki har snakket om å stille som presidentkandidat med jevne mellomrom siden slutten av 1990-tallet. Nå gjør han det omsider, men Pataki vil slite med å få oppmerksomhet.

Tidligere New York-guvernør George Pataki (R), som satt i sjefsstolen i Albany fra 1995 til 2006, flørtet med et presidentkandidatur også i 2000, 2008 og 2012. Nå gjør han omsider alvor av planene, selv om han levnes enda mindre sjanser enn noen gang tidligere.

Pataki, som fyller 71 i 2016, lyktes ikke med å skape entusiasme rundt sitt potensielle kandidatur i månedene før kunngjøringen. Han satser alt på New Hampshire. Pataki spilte en prominent rolle i andre halvdel av 1990-tallet og etter 9/11, men er nå et nokså ukjent navn innad i partiet. Det har gått 15 år siden han ble vurdert som en mulig visepresidentkandidat for George W. Bush. Han står for en mer moderat linje enn mange av utfordrerne, og prøver å gjøre seg mer relevant enn det han har vært de siste ti årene. Pataki vil imidlertid få store problemer med å få oppmerksomhet, og han kommer ikke til å vinne nominasjonen.

Les også vår vurdering av 2016-kandidatene i kronologisk rekkefølge.

Coverfoto: Gage Skidmore.

3 Kommentarer