Valgsnacks mandag 25. mai

Resultatene fra tirsdagens nominasjonsvalg i Kentucky ligger her. Som noen kanskje har fått med seg allerede, er det for jevnt i det republikanske primærvalget mellom Matt Bevin og James Comer til å utrope en vinner. Omtelling vil foregå denne uken. I Philadelphia nominerte demokratene Jim Kenney; republikaner Larry Curry tok en knapp seier i Jacksonville og republikaner John Suthers vant klart i andre runde i Colorado Springs.

 

California senator: Kongresskvinne Loretta Sanchez (D) har hatt en vanskelig oppstart på senatskampanjen, da hun ble beskyldt for rasisme for sin beskrivelse av amerikanske indianere. Hendelsen vekker minner om valgkampen i 2010, da Sanchez fortalte sine velgere at «vietnamesere er ute etter setet mitt»; republikanerne nominerte det året en person med vietnamesisk bakgrunn.

Ohio senator: Etter at senator Rob Portman (R) gikk ut med støtte til likekjønnet ekteskap var det bare et spørsmål om tid før høyrefløyen ville stille en egen kandidat. Nå har de en heller obskur person, Don Eckhart, hvis eneste politiske berømmelse kom i 2008, da han stilte som uavhengig konservativ og splittet høyresidens stemmer i Ohios 15. distrikt, slik at demokraten vant.

 

Maryland distrikt 4: To nye demokratiske kandidater melder seg på til Donna Edwards’ åpne sete. Veteran Warren Christopher stilte i primærvalget mot Edwards i 2014 og tok 13%, mens tidligere universitetsansatte Alvin Thornton ledet en kommisjon som utarbeidet finansieringssystemet til delstaten i 2001.

New Hampshire distrikt 1: Den republikanske kongressmannen Frank Guinta er i trøbbel. Den nasjonale valgkommisjonen har bøtelagt ham for å ha brukt penger fra en felles konto han disponerte med sine foreldre, noe som er i strid med reglene, og flere lokale partitopper, inkludert senator Kelly Ayotte har bedt ham gå av.

New York distrikt 2: Fylkeskommissær Duwayne Gregory (D) vil stille mot kongressmann Peter King i dette distriktet, som på papiret er jevnt, men i realiteten svært trygt for King – han tok 68% i 2014.

 

Delaware guvernør: Tidligere justisminister og sønn av visepresident Joe Biden, Beau Biden er lagt inn på Walter Reed medisinske senter for uspesifisert behandling. Biden har tidligere hatt et slag, og mange har spurt seg om han vil være i stand til å føre valgkamp for guvernørembetet neste år, slik planen var. I motsatt fall vil en drøss kandidater trolig kjempe om den demokratiske nominasjonen her.

Louisiana guvernør: En ny måling er offentliggjort, denne gang fra den republikanske måleren MarblePort Polling. De finner senator David Vitter (R) med 38%, delstatsrepresentant John Bel Edwards (D) med 27% og viseguvernør Jay Dardenne (R) med 15%.