Mer

  Valgsnacks mandag 18. mai

  Det er nominasjonsvalg til alle delstatsverv i Kentucky tirsdag. Les en kjapp oversikt her. I tillegg er det primærvalg i Philadelphia, der det å vinne det demokratiske nærmest er synonymt med å bli valgt, samt avgjørende runder i Jacksonville og i Colorado Springs. De tre lokalvalgene behandles her.

   

  California senator: Kongresskvinne Loretta Sanchez (D) vil stille til Senatet i 2016. Moderate Sanchez håper å trekke nok spanskættede velgere til stemmeurnene og dermed slå den langt bedre finansierte justisminister Kamala Harris, som hittil har vært alene på demokratisk side. I tillegg håper Sanchez å trekke til seg moderate republikanere som aksepterer at en demokrat vil vinne, men anser henne som langt mer spiselig enn den progressive Harris.

  Connecticut senator: Republikanerne har endelig en kandidat til å stille mot senator Richard Blumenthal (D) i 2016; finansrådgiver og tidligere olympisk kulestøtkaster August Wolf.

  Illinois senator: Advokat og leder for Urban League i Chicago, afro-amerikanske Andrea Zopp vil stille til den demokratiske nominasjonen. Fra før er kongresskvinne Tammy Duckworth eneste kandidat, men også kongresskvinne Robin Kelly og delstatssenator Napoleon Harris vurderer å stille.

  Indiana senator: Tidligere kongressmann Baron Hill (D) vil stille til Senatet i 2016. Hill tapte for Todd Young (R) i 2010,

  Wisconsin senator: Den progressive, men også uavhengige ex-senatoren Russ Feingold (D), som tapte for Ron Johnson (R) i den republikanske bølgen i 2010, vil gå for omkamp i 2016. Feingold har ledet på meningsmålingene og jeg vurderer ham som svak favoritt.

   

  California distrikt 46: Tidligere delstatssenator Lou Correa (D) kastet seg inn samme dag som kongresskvinne Loretta Sanchez erklærte at hun stiller til Senatet. Det ventes at flere demokrater vil melde seg i dette ganske trygge distriktet.

  Florida distrikt 18: Fylkeskommissær Melissa McKinlay (D) kaster seg inn i kampen for å erstatte Patrick Murphy (D), som går for opprykk. På republikansk side meldte fylkeskommissær Tod Mowery seg på.

  Indiana distrikt 3: Så fort kongressmann Marlin Stutzman (R) annonserte at han ville stille til Senatet begynte kampen om setet hans. Kandidater til den republikanske nominasjonen så langt er delstatssenator Jim Banks, tidligere delstatssenator i Wisconsin, Pam Galloway og delstatssenator Liz Brown.

  Maryland distrikt 6: Delstatsrepresentant Dave Vogt (R) vil trolig stille mot kongressmann John Delaney (D).

  Mississippi distrikt 1: Første runde ble avholdt 12. mai, og de to kandidatene som gikk videre var den demokratiske advokaten Walter Zinn (17%) og den republikanske fylkesadvokaten Trent Kelly (16%). Siden Zinn var den eneste demokraten, mens Kelly delte ca. 83% med 11 andre republikanere er sistnevnte soleklar favoritt foran andre runde 2. juni.

  New York distrikt 11: Republikaneren Dan Donovan ble sverget inn i Representantenes hus tirsdag, etter å ha vunnet suppleringsvalget 5. mai.

   

  Kentucky guvernør: SurveyUSA har målt det republikanske primærvalget og finner i praksis dødt løp. Investor Matt Bevin har 27%, landbrukskommissær James Comer 26% og forretningsmann Hal Heiner 25%. Tidligere høyesterettsdommer Will Scott har 8%. På demokratisk side leder justisminister Jack Conway 68-13 over Geoff Young. Enn så lenge leder Conway klart over alle republikanerne.

  Louisiana guvernør: En måling for Southern Media & Opinion Research gir senator David Vitter (R) 38%, delstatsrepresentant John Bel Edwards (D) 25%, viseguvernør Jay Dardenne (R) 17% og tjenestekommissær Scott Angelle (R) 5%. Første runde avholdes 24. oktober.

  Tennessee guvernør: Speakeren i delstatshuset, Beth Harwell (R) planlegger å stille til guvernør i 2018.

  West Virginia guvernør: Som nevnt i forrige ukes valgsnacks vil milliardær Jim Justice (D) stille til guvernør neste år. Han har ingen politisk erfaring, men kan spytte inn nok penger til at partiet kan bruke sine knappe midler i andre stater.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også