Mer

  Valgsnacks mandag 11. mai

  Det er første runde av suppleringsvalget i Mississippis første kongressdistrikt tirsdag. En kjapp oversikt ligger her.

   

  Florida senator: Kongressmann Ron DeSantis er første republikaner til å annonsere sitt kandidatur for presidentkandidat Marco Rubios sete. Andre aktuelle kandidater er viseguvernør Carlos Lopez-Cantera, kongressmann Jeff Miller og tidligere kongressmann og justisminister Bill McCollum.

  Indiana senator: Kongressmann Marlin Stutzman vil søke den republikanske nominasjonen til Dan Coats’ sete i 2016. Den ofte opposisjonelle Stutzman prøvde å kapre nominasjonen tilbake i 2010, da han kun var delstatssenator, men tapte for Coats. Fra før er en av Coats’ nærmeste rådgivere, Eric Holcomb kandidat.

  Louisiana senator: Finansminister John Kennedy (R) vil trolig stille til Senatet i 2016 dersom nåværende senator David Vitter (R) vinner guvernørvalget i høst.

   

  Florida distrikt 18: Ex-delstatsrepresentant Carl Domino (R), som tapte 60-40 for kongressmann Patrick Murphy (D) i 2014 vil prøve igjen i 2016.

  New York distrikt 1: Demokratene har en kandidat til å prøve å vinne tilbake dette setet, som de tapte i fjor. Fylkespolitiker i Suffolk County, David Calone stiller i 2016.

  New York distrikt 11: Fylkesadvokat Dan Donovan (R) vant, som ventet, en grei 59-40 seier i suppleringsvalget tirsdag. Donovan slo demokraten Vinnie Gentile .

   

  Indiana guvernør: Delstatssenator Karen Tallian (D) vil erklære seg som kandidat tirsdag. Tallian tilhører venstresiden av partiet, mens den eneste andre demokraten, tidligere delstatsrepresentant John Gregg er nokså konservativ.

  Kentucky guvernør: Det republikanske primærvalget er blitt skikkelig grisete før nominasjonsdagen 19. mai. En blogger har i lengre tid fremsatt beskyldninger om at landbruksminister James Comer mishandlet sin kjæreste da han gikk på college. Bloggeren har hatt kontakt med folk i kampanjen til forretningsmannen Hal Heiner, som har ledet på målingene og Comer har beskyldt Heiner for skittent spill. Nå har imidlertid Comers ex-kjæreste stått frem og bekreftet påstandene om vold, samt lagt til at Comer overtalte henne til å abortere. Comer på sin side blånekter for anklagene og truer med søksmål. En måling tatt opp av PPP for en demokratisk gruppe onsdag og torsdag gir Comer 28%, mot 27% til Heiner og 25% til Bevin, så her kan det fort bli veldig jevnt. Stay tuned!

  West Virginia guvernør: Milliardæren Jim Justice – visstnok delstatens rikeste – vil erklære seg som kandidat til den demokratiske nominasjonen mandag.

   

  Alaska lokal: Andre runde i Anchorage endte med klar seier til demokrat Ethan Berkowitz over republikaner Amy Demboski.

  Arkansas finansminister: Republikaneren Dennis Milligan, som tok over for en demokrat som var under føderal tiltale for korrupsjon, kan nå være i hardt vær selv. Lokalpressen skriver om lyssky affærer som kan innebære brudd på reglene for kampanjefinansiering.

  Colorado lokal: Borgermesteren i Denver, Michael Hancock (D) vant gjenvalg med rundt 80% tirsdag.

  Indiana lokal: Primærvalgene i delstatshovedstaden Indianapolis endte med seier til tidligere administrasjonsminister og føderal anklager Joe Hogsett (D) og restauranteier Charles Brewer (R). De to møtes til andre runde i november.

  Indiana lokal: Primærvalget i Fort Wayne endte med seier til hhv. borgermester Tom Henry (D) og bystyremedlem Mitch Harper ( R). De to møtes til andre runde i november.

  Mississippi justisminister: Mason Dixon har målt og finner justisminister Jim Hood (D) med en 55-40 ledelse på tidligere assisterende føderale anklager Mike Hurst (R).

  Nebraska lokal: Andre runde i delstatshovedstaden Lincoln endte med seier til borgermester Chris Beutler (D) over fylkeskasserer Andy Stebbing (R).

  Ohio-lokal: Første runde av lokalvalget i delstatshovedstaden Columbus endte med at bystyreleder Andrew Ginther og sheriff Zach Scott (begge demokrater) gikk videre. Valget avgjøres i november.

  TX-lokal: Første runde i Arlington endte med seier til utfordrer Jeff Williams , med over 50% mot sittende borgermester Robert Cluck. Begge er republikanere. TX-lokal: Første runde i Dallas endte med gjenvalg til borgermester Mike Rawlings (D), og dermed ingen 2. valgomgang.

  Texas-lokal: Første runde i San Antonio på lørdag endte med at tidligere delstatssenator Leticia Van de Putte (30%) og sittende borgermester Ivy Taylor (28%) gikk videre. Andre runde avholdes 13. juni.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også