AmerikanskPolitikk.no sin 2016-tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i kampen om den republikanske presidentnominasjonen. Med ni måneder igjen til de første stemmene telles heter favorittene Jeb Bush, Scott Walker og Marco Rubio.

2016-snittet vårt bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa, New Hampshire og South Carolina — de tre delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

AmerikanskPolitikk.no sin oppdaterte 2016-tracker viser at tidligere Florida-guvernør Jeb Bush ligger på førsteplass med et 2016-snitt på 17,5 %.

Bush har gått tilbake med 0,7 prosentpoeng siden forrige oppdatering 15. mars. Bush leder på de nasjonale målingene, ligger på en knapp andreplass i New Hampshire, leder i South Carolina, og er i tillegg favoritten ifølge bettingmarkedene.

Wisconsin-guvernør Scott Walker følger på andreplass med 16,2 %.

Walker har gått fram med 0,4 prosentpoeng siden mars. Walker ligger på andreplass i de nasjonale målingene, han leder i både Iowa og New Hampshire, og ligger på andreplass i South Carolina.

Senator Marco Rubio (R-Florida) har gått fram med 4,3 prosentpoeng og har tatt steget opp fra 4. til 3. plass siden mars. Bush, Walker og Rubio er nå å anse som de tre front-runnerne i den republikanske nominasjonskampen.

Senator Ted Cruz (R-Texas) har klatret fra 8. til 4. plass siden midten av mars. Han ligger på 8,2 % etter å ha gått fram med 4 prosentpoeng.

Senator Rand Paul (R-Kentucky) har falt fra 3. til 5. plass siden 15. mars. Han har gått tilbake med 0,7 prosentpoeng.

Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee ligger på sjetteplass med 5,7 % (-1,8), foran New Jersey-guvernør Chris Christie på 5 % (-1,7), og tidligere Texas-guvernør Rick Perry med 3,9 % (+0,9). Den tidligere nevrokirurgen Ben Carson følger på niendeplass med 3,1 % (-1,7) foran Ohio-guvernør John Kasich med 2,6 %. Kasich har dyttet ut Louisiana-guvernør Bobby Jindal på listen.

Topp 10 i det republikanske 2016-feltet:

150510-GOP-2016tracker

 

Like bak: 11. Rick Santorum (2,2 %). 12. Bobby Jindal (1,5 %). 13. Carly Fiorina (0,7 %).

Mest fram siden sist: Marco Rubio (+4,3) og Ted Cruz (+4)

Mest tilbake siden sist: Mike Huckabee (-1,8), Chris Christie (-1,7) og Ben Carson (-1,7)

4 Kommentarer

Comments are closed.